Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Wetenschap en Techniek
campus Spoor Noord Ellermanstraat
Ellermanstraat 33 - 2060 Antwerpen
wt@ap.be
Stage 625355/1732/1920/1/27
Studiegids

Stage 6

25355/1732/1920/1/27
Academiejaar 2019-20
Komt voor in:
  • Bachelor in de grafische en digitale media, trajectschijf 3
    Afstudeerrichting:
    • crossmedia-ontwerp
    • grafimediatechnologie
In andere opleidingen:
  • Bachelor in de grafische en digitale media als Stage semester 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 15 studiepunten
Men kan dit opleidingsonderdeel niet volgen binnen een
  • creditcontract.
  • examencontract (met het oog op het behalen van een creditbewijs).
  • examencontract (met het oog op het behalen van een diploma).
Titularis: De Bie Marijke
Andere co-titularis(sen): Bouckaert Pascal, Claes Saar, Cluckers Jeroen, Debeuf Ann, De Clerck Lies, Deforche Marlies, Delafortry Lina, De Naeyer Katelijn, De Vuyst Marijke, Frantzen Dominique, Gossé Joke, Listhaeghe Erwin, Maes Sven, Michiels Kristof, Nijssen Wes, Paesmans Miet, Peeters Andreas, Rubberecht Pieter, Stoops Tim, Van Aken Silvia, Van Camp Serge, Van Elsen Willem, Van Hecke Bavo, Van Otten Sven
Co-titularis(sen) zijn nog niet (allemaal) gekend.
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1 of Semester 2
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2019 (1ste semester) of 09.03.2020 (2de semester)
Tweede examenkans: niet mogelijk.
Tolereerbaarheid: Voor dit opleidingsonderdeel moet je slagen (wordt nooit getolereerd).
Totale studietijd: 390,00 uren

Volgtijdelijkheid

binnen trajectschijf 1 al minstens 54 studiepunten afgewerkt hebben EN binnen trajectschijf 2 al minstens 54 studiepunten afgewerkt hebben.

Het bezit van de competenties van alle opleidingsonderdelen van trajectschijf 1 EN 2 is gewenst.
Binnen trajectschijf 1 al minstens 54 studiepunten afgewerkt hebben EN binnen trajectschijf 2 al minstens 54 studiepunten afgewerkt hebben.

Enkel op te nemen in jaar van afstuderen.

Korte omschrijving

De afstudeerstage is je tweede kennismaking met een professionele werkomgeving. Je bewijst in deze periode te kunnen functioneren als een beginnend beroepsbeoefenaar in het vakgebied van de Grafische en Digitale Media.

OLR-Leerdoelen (lijst)

Creatieve ontwikkeling
ontwerpt en presenteert een media-uiting die aan de vakdeskundige eisen en de wensen van de opdrachtgever voldoet waarbij optimaal gebruik is gemaakt van hedendaagse technologie, en dit op de juiste manier zodat de meerwaarde voor de opdrachtgever duidelijk is waardoor de opdrachtgever het ontwerp goedkeurt en/of goed geïnformeerd is over het ontwerp.
Productie
coördineert en/of implementeert het productieproces van de media-uiting, zoekt hierbij naar oplossingen voor technische vraagstukken en onderzoekt de mogelijkheden voor organisatorische en productietechnische verbeteringen alsmede voor kostenbeheersing.
Professionalisering
is in staat methodisch te werk te gaan en om op zijn eigen professionele ontwikkeling en beroepshandeling te reflecteren (methodisch en reflectief denken en handelen).
Working together
is in staat te communiceren over een visie, de ontwikkeling en productie/beheer van een grafische en digitale mediaoplossing, zowel in een multidisciplinair team als met opdrachtgevers en eindgebruikers en dit op nationaal en internationaal niveau.
Strategische ontwikkeling
maakt op basis van marktonderzoek een gestructureerd en actueel ondernemingsplan met daarin de onderdelen marketing, verkoop en financiering en werkt aan het uitbouwen en onderhouden van de commerciële positie van het bedrijf door de kwaliteiten van zijn bedrijf op kernachtige wijze te communiceren.
Technische ontwikkeling
realiseert een media-uiting die getuigt van vakdeskundigheid en die op de juiste manier gemaakt is zodat de media-uiting voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever en aan het te behalen kwaliteitsniveau zodat deze technisch kan verwerkt worden.

Leerinhoud

Je afstudeerstage is een proeve van bekwaamheid op professioneel bachelor niveau en bied je de kans te specialiseren. De komende 45 dagen of 9 stageweken (minimale verplichte stageperiode) ga je systematisch te werk om je competenties op een aantoonbaar hoger niveau te brengen. Het is nu aan jou om te beslissen welke taken je tijdens je stage systematisch aan bod wil en kan laten komen.

Studiematerialen (tekst): Verplicht

CURSUS-papier of -elektronisch
Algemene richtlijnen en Specifieke richtlijnen Stage 6 worden beschikbaar gesteld op DIGITAP

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges
Practicum en/of oefeningen
Werkplekleren en/of stage360,00 uren
Werktijd buiten de contacturen30,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarReflectieopdracht40,00Geen tweede examenkans mogelijk voor dit examen.
AcademiejaarStage60,00Geen tweede examenkans mogelijk voor dit examen. In semester 1 enkel mogelijk na toelating in voorafgaand semester.

Toetsing (tekst)

De student kan maximaal 4 stagedagen gewettigd afwezig zijn om het opleidingsonderdeel op correcte wijze te kunnen evalueren. Indien de student meer dan 4 dagen afwezig is op de stageplaats zullen deze dagen verplicht ingehaald moeten worden, of zal het opleidingsonderdeel hernomen moeten worden in een later academiejaar.

De student mag pas met Stage 6 beginnen wanneer:

  • binnen trajectschijf 1 al minstens 54 studiepunten afgewerkt zijn EN binnen trajectschijf 2 al minstens 54 studiepunten afgewerkt zijn EN pas te volgen in het academiejaar van afstuderen.
  • maximaal 6 studiepunten opneemt aan andere opleidingsonderdelen die gelijktijdig geprogrammeerd worden met Stage 6 (m.a.w. in één en hetzelfde semester)

Bijkomend: Voorafgaand aan het semester waarin de student de stage uitvoert worden er intakegesprekken georganiseerd. De student kan pas deelnemen aan Stage 6 als zijn stagebedrijf en stageaanvraag goedgekeurd is door de afstudeercommissie.

Geïntegreerde toetsing: dit opleidingsonderdeel wordt niet gedelibereerd (zie Onderwijs- en examenreglement).


Dit opleidingsonderdeel, waarvoor geen tweede examenkans wordt voorzien, is gesitueerd in competentie-gerichte leerprocessen met specifieke accenten op vaardigheidstraining en attitudevorming, die niet kunnen worden geremedieerd en/of geëvalueerd op korte termijn en/of buiten de vooropgestelde onderwijssetting.

Alle info is terug te vinden in de studiewijzer Richtlijnen Stage 6 (zie digitale leeromgeving). Voorwaarden om te kunnen deelnemen aan Stage 6 staan eveneens vermeld in deze richtlijnen.

Stage 6 kan op uitzonderlijke basis in semester 1 georganiseerd worden mits de student uiterlijk in juni van het voorafgaand academiejaar aan het opleidingshoofd heeft gemeld dat hij vervroegd wenst af te studeren.

Ook het proces en het naleven van de deadlines worden meegenomen in de evaluatie.