Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Engels I/1-228202/1697/1920/1/70
Studiegids

Engels I/1-2

28202/1697/1920/1/70
Academiejaar 2019-20
Komt voor in:
  • Bachelor in het hotelmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Men kan dit opleidingsonderdeel niet volgen binnen een
  • examencontract (met het oog op het behalen van een creditbewijs).
  • examencontract (met het oog op het behalen van een diploma).
Titularis: Weuts Annelies
Andere co-titularis(sen): Cuypers Maryse, Desmet Philippe
Onderwijstalen: Engels
Kalender: Module 1 + Module 2
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2019 (1ste semester)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.

Korte omschrijving

In de lessen Engels wordt de algemene kennis die je al hebt van het Engels verder uitgediept en aangescherpt op een manier die jou voorbereidt op een (internationale) carrière in de hospitality sector.

Dit impliceert aan de ene kant dat je kennis van de Engelse grammatica wordt opgefrist en verder wordt uitgebreid.

Aan de andere kant verwerf je de specifieke woordenschat die je nodig hebt om in deze sector effectief te kunnen communiceren op verschillende niveaus: in de eerste plaats met de gasten, maar ook met je oversten, medewerkers en externen.

Begincompetenties (tekst)

De student bezit een basiskennis van het Engels (elementary level) en beschikt over een woordenschat van 1500 à 2000 woorden (mondeling en schriftelijk).

OLR-Leerdoelen (lijst)

Communicatie / taalvaardigheid
De student communiceert effectief in het Engels met gasten, collega's, oversten, medewerkers, externe relaties...
De student schrijft grammaticaal correcte zinnen waarin de aangeleerde woordenschat zit.
De student legt het gebruik van de tijden uit.
De student vertaalt Nederlandse zinnen waarin de aangeboden woordenschat en grammatica zit, naar het Engels.
De student beantwoordt vragen over behandelde teksten in correcte Engelse zinnen.
De student leert zelfstandig woordenschat en structuren.
De student past de aangeleerde basisregels van de Engelse grammatica correct toe.

Leerinhoud

Grammatica:

Past & Present tenses en Irregular verbs

Future tenses
The conditional
The plural



Communicatie:

Woordenschat en structuren i.v.m. accommodatie, diverse kamertypes en hotels

Professioneel telefoneren.
Een organogram toelichten.
Telefonisch een reservatie afhandelen (restaurant).
Informeren naar de wensen van de gast.
Een gast bedienen in het restaurant.

Studiematerialen (lijst)

CursusVerplicht
COBUILD Key Words for HospitalityVerplicht
English for international tourism, pre-intermediate coursebookVerplicht
English for international tourism, pre-intermediate workbook with keyVerplicht
Taalsoftware eXplioVerplicht€ 11,50

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing2,00 uren
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges24,00 uren
  • Duur: Semester
Werktijd buiten de contacturen52,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets70,00Schriftelijk examen van 2u in januari over de leerstof van module 1 en 2
AcademiejaarKennistoets permanent (Permanente evaluatie)30,00Testen en oefeningen over de geziene leerstof en ook mondelinge oefeningen. Deze vinden plaats tijdens de lessen.
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets100,00Schriftelijk examen (80%) van 90 minuten, zelfde afspraken als in eerste zittijd.
De overige 20% zijn de behaalde resultaten op de mondelinge oefeningen van tijdens het jaar.

Toetsing (tekst)

Zie digitap voor eventuele verdere instructies.