Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Restauratiemanagement/128313/1697/1920/1/61
Studiegids

Restauratiemanagement/1

28313/1697/1920/1/61
Academiejaar 2019-20
Komt voor in:
  • Bachelor in het hotelmanagement, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Hoxhaxhiku Riad
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Module 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 30.09.2019 (1ste module)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Volgtijdelijkheid

geslaagd of getolereerd voor Reception en housekeeping/3 EN geslaagd of getolereerd voor Toepassingen ICT/3 EN (geslaagd of getolereerd voor Boekhouden/1 OF (geslaagd of getolereerd voor Hotelpraktijk/1 EN geslaagd of getolereerd voor Introductie technologie/1)).

Korte omschrijving

De student verwerft een inzicht in de grote lijnen van het bestuur over een afdeling restauratie. Hij leert food & beverage operations managen en een globale hotelresultatenrekening opstellen, analyseren en interpreteren.
In een groepsopdracht worden enkele aspecten van de leerstof praktisch ingeoefend.

Begincompetenties (tekst)

Om in te kunnen schrijven voor dit o.o. moet je geslaagd zijn voor: Reception en housekeeping/3, Boekhouden/1 en ICT/3.  Tevens wordt er een behoorlijke cijfervaardigheid verwacht (dus best ook de basisregels van de wiskunde opfrissen).


OLR-Leerdoelen (lijst)

Analytisch denken/bedrijfseconomisch inzicht
De student berekent een omzet en daaraan gerelateerde kosten van een restaurant (Niveau 3)
De student beschrijft en verklaart een praktische werking van een afwasafdeling (Niveau 2)
De student berekent een verkoopprijs en kosten in een afdeling restauratie (Niveau 3)
De student stelt een verlies- of winstrekening van een (activiteit) functie op en interpreteert ze (Niveau 3)
De student schat voor festivals en promoties een volume aan werk in en interpreteert een eindresultaat (Niveau 3)
De student kent de grote lijnen van een exploitatierekening van een afdeling restauratie en situeert deze binnen een hotelexploitatierekening (Niveau 2)
Beroepstechnisch/servicegericht
De student legt de hoofdlijnen uit, analyseert en gebruikt een vergader- en banketorganisatie.
De student situeert functies van een afdeling restauratie en andere afdelingen in een hotelorganogram (Niveau 1)
Communicatie / taalvaardigheid
De student verklaart vaktermen in een vreemde taal die voorkomen in de internationale hotelindustrie en past ze toe (Niveau 2)
Leiderschap / teamvaardigheden
De student beschrijft taken van leidinggevend en uitvoerend personeel van een afdeling restauratie en van andere afdelingen (Niveau 1)
Managementrol / kwaliteitszorg
De student stelt een personeelsplan op (Niveau 3)
Projectmanagement/duurzaamheid
De student legt uit hoe festivals en promoties georganiseerd worden (Niveau 1)

Leerinhoud

1.De directie van de afdeling voeding en dranken;
2.Food and beverage cost control;
3.Organisatie en beheer van de vergader- en banketafdeling;
4.Afwasafdeling (Stewarding department);
5.Keuken;
6.Payroll control system;
7.Food and beverage festivals & promotions.

Studiematerialen (lijst)

CursusVerplicht

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing2,00 uren
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges25,00 uren
Practicum en/of oefeningen5,00 uren
Werktijd buiten de contacturen46,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets85,00Schriftelijk examen (theorie en oefeningen)
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets85,00Schriftelijk examen (theorie en oefeningen)
Evaluatie(s) voor beide examenkansen, niet herhaalbaar in tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarProjectopdracht15,00groepsopdracht (zie Digitap)

Toetsing (tekst)

Zie digitap voor eventuele verdere instructies.