voor het facet "klinische diëtetiek en casuïstiek":
cursus
cursusmateriaal wordt via Digitap beschikbaar gesteld voor de lessen starten (PPT (gast)lectoren academiejaar 2017 - 2018) en aangevuld met lesmateriaal van 2018 - 2019
cursus 'Dieetleer van de volwassene' + 'Dieetleer van zuigeling en kind- auteur: Adam Marleen en Sofie Van Laer- Artesis Plantijn Hogeschool
Dieetbehandelingsrichtlijnen, Elsevier Gezondheidszorg
Informatorium voor voeding en diëtetiek, Bohn - Stafleu - van Loghum
PEN (Practice Based Evidence in Nutrition) (via databanken EMI)
referentiemateriaal
Belgische Voedingsmiddelentabel, NUBEL, ISBN 97890743 62009, 2009
Nederlandse Voedingsmiddelentabel, NEVO - tabel, ISBN 90 5177 038 3, 2011
Brochure 'Voedingsaanbevelingen voor België' Hoge Gezondheidsraad, 2016
Brochure 'Maten en gewichten, handleiding voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen in België', Hoge Gezondheidsraad, ISBN 76994 06 4, 2005
Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde, Jochems & Joosten, Elsevier, ISBN 90-6228-322-5
nutritionele software
AP VD richtlijn
AP VD kennislijn
eenvoudig rekentoestel
Voor het facet "klinische voedingszorg":
cursus
Individueel cursusmateriaal van de gastlectoren
Casuïstiek
Dieetbehandelingsrichtlijnen, Elsevier Gezondheidszorg
Informatorium voor voeding en diëtetiek, Bohn - Stafleu - van Loghum
referentiemateriaal
Relevant referentiemateriaal voor de voedingszorg (dieetvoeding en enterale voeding)
Aangereikt referentiemateriaal: Formuleboekje voedingszorg’ en ‘Biochemische parameters voor de diëtist’
Belgische Voedingsmiddelentabel, NUBEL, ISBN 97890743 62009, 2009
Nederlandse Voedingsmiddelentabel, NEVO - tabel, ISBN 90 5177 038 3, 2011
Brochure 'Voedingsaanbevelingen voor België' Hoge Gezondheidsraad, 2009
Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde, Jochems & Joosten, Elsevier, ISBN 90-6228-322-5
nutritionele software
AP VD richtlijn
AP VD kennislijn
Eenvoudig rekentoestel
Voor het facet "experimenteel kooklab":
cursus
Cursus ‘Experimenteel kooklabo’ – auteur: Marleen Adam – Artesis Plantijn Hogeschool
Cursus 'Dieetleer van de volwassene' - auteur: Marleen Adam en Sofie Van Laer - Artesis Plantijn Hogeschool
Cursus 'Dieetleer van zuigeling en kind'' - auteur: Marleen Adam en Sofie Van Laer - Artesis Plantijn Hogeschool
referentiemateriaal
Belgische voedingsmiddelentabel, NUBEL, ISBN 9789074362009, 2009.
Nederlands voedingsstoffenbestand, NEVO - tabel, ISBN 90-5177-037-5, 2011.
Brochure 'Voedingsaanbevelingen voor België', hoge Gezondheidsraad, 2009
'Maten en gewichten', handleiding voor gestandardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen in België, ISBN 76994-06-4, 2005
nutrioneel voedingsberekeningsprogramma
Tijdschriften uit de bibliotheek
didactische voedingswinkel
Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde, Jochems & Joosten, Elsevier, ISBN 90-6228-322-5
Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium, Belgisch centrum voor farmacotherapeutische informatie 2011
Eenvoudige rekenmachine
kookboeken
Voor het facet "PVO en skillslab":
cursus
handouts van de gebruikte presentaties
cursus PVO en consultatietechnieken- auteur Meghan Bauwens - Artesis Plantijn Hogeschool
video moeilijke gespreksituaties
video lastige gesprekstechnieken (diëtetisch consult)
hoofdstuk MI - informatorium Voeding en Diëtetiek
logboek
referentiemateriaal
nutrionele software
AP VD richtlijn
AP VD kennislijn
cursus klinische diëtetiek en casuïstiek - auteur Sofie Van Laer - Artesis Plantijn Hogeschool
cursus klinische voedingszorg - auteur Marijke Meeusen - Artesis Plantijn Hogeschool