Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Taal- & communicatievaardigheid: Engels I32193/1809/1920/1/53
Studiegids

Taal- & communicatievaardigheid: Engels I

32193/1809/1920/1/53
Academiejaar 2019-20
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Cuypers Maryse
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I behandelt gepaste communicatie in het Engels in standaardsituaties in de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I bereidt voor op het uitoefenen van functies in de logies-, restaurant- en cateringsector die een zekere vaardigheid in het Engels vereisen in standaardsituaties, alsook op het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels II, dat een uitgebreidere taalbeheersing van het Engels vereist. 

OLR-Leerdoelen (lijst)

12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context. 
De student verklaart de aangeleerde Engelse woordenschat uit de logies-, restaurant- en cateringsector.
De student beantwoordt veel voorkomende vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk). De student geeft kort redenen en verklaringen.
De student verstuurt en beantwoordt in helder Engels e-mails over standaardonderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector.
De student noteert in helder Engels informatie uit gesprekken in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector.
De student reageert in het Engels op standaardklachten van gasten/klanten en leveranciers (mondeling en schriftelijk).
De student maakt in het Engels doeltreffend afspraken met zijn collega's en leveranciers (mondeling en schriftelijk).
De student hanteert, zowel mondeling als schriftelijk, Franse zinsconstructies in een sectorgerelateerde context (= uitbreiding van Frans I).

Leerinhoud

  • De Engelse taal inoefenen om mondeling te communiceren in standaardsituaties
  • Gasten altijd op een respectvolle en beleefde manier behandelen in het Engels
  • Standaarddialogen met gasten begrijpen en op een gepaste manier vragen beantwoorden in het Engels
  • Standaard zakelijke brieven en e-mails schrijven en lezen

Studiematerialen (tekst): Verplicht

  • Nadolny, A. (2011). Hotel and Catering Milestones: Engels voor het Hotel-en restaurantwezen. Antwerpen: Intertaal.

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges12,00 uren
Practicum en/of oefeningen12,00 uren
Werktijd buiten de contacturen54,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets50,00
AcademiejaarVaardigheidstoets simulatie50,00
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets50,00
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets simulatie50,00

Toetsing (tekst)

permanente evaluatie 40%
examen 60%