Academiejaar
2019-20
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Co-titularis(sen): Hoxhaxhiku Riad
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod F&B-producten & -diensten behandelt de basis van bereidingstechnieken, menuleer, dienstverlening, etiquette en zaaltechnologie.
Het olod F&B-producten & -diensten bereidt studenten die nog geen hotelopleiding volgden, voor op de startcriteria van deze opleiding i.v.m de hospitality sector.
OLR-Leerdoelen (lijst)
01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.
De student serveert een zelf bereid gerecht. |
De student stelt een bestellijst op voor een vooropgesteld gerecht en respecteert hierbij de vooropgestelde deadlines. |
De student toont praktisch inzicht in de organisatie van het keuken- en restaurantwerk. |
De student bereidt zelfstandig een tweegangenmenu op een efficiënte en doelgerichte wijze, binnen een vooropgesteld tijdsbestek, rekening houdend met veiligheids- en hygiënereglementering. |
De student toont praktisch inzicht in productkennis. |
De student bespreekt de basisprincipes van etiquette. |
past de aspecten van de beginsituatie toe op een casus |
Leerinhoud
- basis bereidingstechnieken
- basis menuleer
- basis dienstverlening
- basis zaaltechnologie
- basis etiquette
Studiematerialen (tekst): Verplicht
Eigen cursus samengesteld door de lector.
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Kennistoets | 30,00 | |
Academiejaar | Vaardigheidstoets simulatie | 70,00 | |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Kennistoets | 30,00 | |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets simulatie | 70,00 | |