Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
"F&B-producten en -diensten32198/1809/1920/1/29
Studiegids

"F&B-producten en -diensten

32198/1809/1920/1/29
Academiejaar 2019-20
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Hoxhaxhiku Riad
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het olod F&B-producten & -diensten behandelt de basis van bereidingstechnieken, menuleer, dienstverlening, etiquette en zaaltechnologie. 
Het olod F&B-producten & -diensten bereidt studenten die nog geen hotelopleiding volgden, voor op de startcriteria van deze opleiding i.v.m de hospitality sector.

OLR-Leerdoelen (lijst)

01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de  correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.  
De student serveert een zelf bereid gerecht.
De student stelt een bestellijst op voor een vooropgesteld gerecht en respecteert hierbij de vooropgestelde deadlines.
De student toont praktisch inzicht in de organisatie van het keuken- en restaurantwerk.
De student bereidt zelfstandig een tweegangenmenu op een efficiënte en doelgerichte wijze, binnen een vooropgesteld tijdsbestek, rekening houdend met veiligheids- en hygiënereglementering.
De student toont praktisch inzicht in productkennis.
De student bespreekt de basisprincipes van etiquette.
past de aspecten van de beginsituatie toe op een casus

Leerinhoud

  • basis bereidingstechnieken
  • basis menuleer 
  • basis dienstverlening
  • basis zaaltechnologie
  • basis etiquette

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Eigen cursus samengesteld door de lector. 

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges8,00 uren
Practicum en/of oefeningen16,00 uren
Werktijd buiten de contacturen54,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets30,00
AcademiejaarVaardigheidstoets simulatie70,00
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets30,00
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets simulatie70,00