Academiejaar
2019-20
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Onderwijstalen: Nederlands
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod Taal en communicatievaardigheden: Engels II behandelt het efficiënt kunnen communiceren op een hoger niveau in het Engels in een uitgebreide waaier aan situaties specifiek in de hotelwereld.
Het olod Taal en communicatievaardigheden: Engels II bereidt je voor in het opnemen van functies specifiek in de hotelwereld die een degelijke vaardigheid in het Engels vereisen.
OLR-Leerdoelen (lijst)
12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context.
De student gebruikt de aangeleerde Engelse woordenschat in de juiste situaties. |
De student antwoordt gepast in het Engels op verschillende klachten van hotelgasten in nagebootste praktijksituaties. |
De student beantwoordt vlot in het Engels mogelijke vragen van hotelgasten. |
De student beantwoordt vragen over gelezen Engelse informatie en teksten in verband met de hotelwereld. |
De student schrijft een correcte e-mail naar mogelijke gasten in het Engels. |
De student voert op een vlotte manier een telefoongesprek in het Engels in een nagebootste hotelsituatie. |
De student communiceert in Engels bij de uitvoering van dagelijkse taken. |
14L: Communiceert in meerdere talen bij de uitvoering van de dagelijkse taken.
De student etaleert zijn drankenkennis in Frans [schriftelijk]. |
De student etaleert zijn drankenkennis in het Engels. |
De student bespreekt de inrichting en uitrusting van de keuken. |
Leerinhoud
- De Engelse taal inoefenen om op een eenvoudige manier mondeling te kunnen communiceren.
- Gasten altijd op een respectvolle en beleefde manier behandelen in het Engels.
- Conversaties met hotelgasten begrijpen en op een gepaste manier vragen beantwoorden in het Engels.
- Zakelijke brieven en e-mails kunnen schrijven en lezen.
Studiematerialen (tekst): Verplicht
Hotel and Catering Milestones: Engels voor het Hotel-en restaurantwezen. Intertaal
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Kennistoets | 50,00 | |
Academiejaar | Vaardigheidstoets simulatie | 50,00 | |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Kennistoets | 50,00 | |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets simulatie | 50,00 | |