04: Gasten/klanten informeren en adviseren: Informeert en adviseert de gast/klant, rekening houdend met diens individuele wensen en behoeften en gebruikmakend van de gepaste verkooptechnieken.
De student informeert gasten/klanten op een klantgerichte wijze. |
De student informeert zelfstandig gasten/klanten d.m.v. de gepaste verkooptechnieken. |
De student analyseert de behoeften van de klant en koppelt die aan de gepaste verkooptechnieken. |
De student geeft advies voor het bijsturen van de werking van de eigen afdeling op basis van nieuwe informatie en trends. |
06: Activiteiten afdeling promoten: Voert promotie voor de activiteiten van de eigen afdeling en zet hiervoor adequate informatie- en communicatiemiddelen in.
De student handelt volgens de geldende wetgeving. |
08: Voorraad afdeling beheren: Controleert, registreert en beheert voorraad, bestellingen en leveringen van de eigen afdeling.
De student ontvangt en controleert zelfstandig leveringen van de eigen afdeling |
De student volgt de voorraad van de eigen afdeling zelfstandig op. |
De student handelt bij uitvoering van de eigen administratieve basistaken volgens de geldende fiscale wetgeving. |
10: Bijdragen aan beheer personeelszaken, coaching en vorming afdeling: Draagt bij aan het beheer van personeelszaken en de coaching en vorming van werknemers en stagiairs binnen de eigen afdeling.
De student geeft taakgerichte feedback |
De student plant de operationele werkzaamheden van het team en stuurt bij indien nodig. |
De student reflecteert over de eigen coaching op de werkplek. |
De student geeft een advies bij aanwerving van een medewerker |
De student werkt teamgericht in een interculturele en/of multidisciplinaire beroepsomgeving. |
12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context.
De student verstuurt en beantwoordt zelfstandig en doeltreffend gestandaardiseerde e-mails. |
De student bereidt zelfstandig dranken volgens de correcte bereidingstechnieken. (vaktechnisch correct, aangepast aan de standaarden van het bedrijf) |
01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.
De student handelt proactief binnen zijn toegewezen beroepsactiviteiten. |
De student treedt zelfstandig met een dienstverlenende attitude op. |
De student lost standaardproblemen binnen het eigen takenpakket autonoom op. |
De student neemt verantwoordelijkheid op om persoonlijke resultaten te bereiken. |
De student handelt oplossingsgericht en vraagt op het juiste ogenblik om hulp. |
De student stuurt (een) andere medewerker(s) aan. |
05: Verhuur/verkoop afdeling in kaart brengen en een leven lang leren: Brengt de verhuur/verkoop van producten en diensten binnen de eigen afdeling in kaart. Op basis van ontwikkelingen in het eigen vakgebied, beperkte marktstudies, een inschatting van de vraag en de wensen van de beoogde gasten/klanten en de vooropgestelde doelstellingen, stuurt de gegradueerde bij in overleg met het management.
De student promoot activiteiten van de eigen afdeling op een adequate manier. |
07: Professioneel werken en veiligheidsvoorschriften toepassen: Handelt volgens de hygiëne-, onderhouds-, veiligheids- en overige geldende wetgeving en waakt over de naleving ervan binnen de eigen afdeling.
De student werkt nauwkeurig en levert kwaliteitsvol werk volgens de standaarden van het bedrijf. |
De student werkt met oog voor veiligheid, milieu en welzijn. |
De student is op de hoogte van de geldende voedselveiligheidswetgeving, is in staat overtredingen vast te stellen en bij te sturen waar nodig. |
De student plaatst zelfstandig bestellingen van de eigen afdeling. |
09: Administratie en boekhouding afdeling uitvoeren: Voert de administratie en boekhouding van de eigen afdeling uit volgens de wettelijke normen en volgt deze op. De gegradueerde gebruikt daartoe passende software.
De student voert administratieve basistaken van de eigen afdeling zelfstandig uit. |
De student gebruikt de administratieve en/of boekhoudkundige software correct in functie van de hem toegewezen taken. |
De student voert boekhoudkundige basistaken van de eigen afdeling zelfstandig uit (afsluiten kassa, facturatie, …). |
De student doet suggesties over dranken op basis van accurate vakkennis. |
11: In team werken: Werkt teamgericht in een interculturele en/of multidisciplinaire beroepsomgeving. De gegradueerde plant de operationele werkzaamheden van het team en stuurt bij.
De student implementeert flexibel veranderende werkschema's en opdrachten. |
De student neemt zijn verantwoordelijkheid op om collectieve resultaten te stimuleren. |
De student communiceert gepast (d.i. volgens de standaarden van het bedrijf) met gasten/klanten, leveranciers en collega's in de dagelijkse praktijk. |
14L: Communiceert in meerdere talen bij de uitvoering van de dagelijkse taken.
De student voert een spontane heen-en-weerconversatie (telefonisch én face-to-face) op een redelijk vloeiende manier in het Nederlands, Frans en Engels. |
De student informeert gasten vlot in het Nederlands, Frans en Engels over een breed scala aan onderwerpen. |
De student reageert op een onderbouwde en beleefde manier op (mondelinge/schriftelijke/digitale) klachten in het Nederlands, Frans en Engels. |
De student overlegt met andere afdelingen binnen het bedrijf en met externe diensten in het Nederlands, Frans en Engels. |
De student stuurt doeltreffend uitgebreide e-mails in het Nederlands, Frans en Engels. |
De student hanteert het sectorgebonden taalgebruik van keuken en restaurant. |
02: Afdelingsspecifieke activiteiten organiseren, coördineren en evalueren: Organiseert afdelingsspecifieke horeca-activiteiten en coördineert en evalueert de uitvoering ervan.
De student werkt planmatig en stelt prioriteiten. |
De student evalueert de organisatie van afdelingsspecifieke activiteiten. |
De student reflecteert over het eigen werk. |
De student handelt op basis van accurate vakkennis (m.b.t. producten en diensten) |
13L: Onthaal coördineren en verhuur/verkoop afstemmen: Coördineert het onthaal en de verhuur/verkoop van producten en diensten in afstemming met verschillende afdelingen.
De student coördineert de verhuur/verkoop van producten en diensten in afstemming met verschillende afdelingen. |
De student communiceert vlot met gasten, leveranciers en collega's in het Nederlands, Frans of Engels in de dagelijkse praktijk [mondeling => ofwel overal toevoegen ofwel niet]. |