Academiejaar
2020-21
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Co-titularis(sen): De Neef Frank, Hoxhaxhiku Riad
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Waarschuwing
Deze informatie is onder voorbehoud van de verdere evolutie van de Coronamaatregelen.
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod F&B-producten & -diensten behandelt de basis van bereidingstechnieken, menuleer, dienstverlening, etiquette en zaaltechnologie.
Het olod F&B-producten & -diensten bereidt studenten die nog geen hotelopleiding volgden, voor op de startcriteria van deze opleiding i.v.m de hospitality sector.
OLR-Leerdoelen (lijst)
01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.
De student serveert een zelf bereid gerecht. |
De student stelt een bestellijst op voor een vooropgesteld gerecht en respecteert hierbij de vooropgestelde deadlines. |
De student toont praktisch inzicht in de organisatie van het keuken- en restaurantwerk. |
De student bereidt zelfstandig een tweegangenmenu op een efficiënte en doelgerichte wijze, binnen een vooropgesteld tijdsbestek, rekening houdend met veiligheids- en hygiënereglementering. |
De student toont praktisch inzicht in productkennis. |
De student bespreekt de basisprincipes van etiquette. |
past de aspecten van de beginsituatie toe op een casus |
Leerinhoud
- basis bereidingstechnieken
- basis serveertechnieken
- basis menuleer
- basis dienstverlening
- basis zaaltechnologie
- basis etiquette
Studiematerialen (tekst): Verplicht
Eigen cursus samengesteld door de lector wordt bezorgd via het elektronisch leerplatform.
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Kennistoets | 75,00 | |
Academiejaar | Vaardigheidstoets simulatie | 25,00 | |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Kennistoets | 75,00 | |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets simulatie | 25,00 | |