Academiejaar
2020-21
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Co-titularis(sen): Cuypers Maryse, Hoxhaxhiku Riad, Tetreau Clemence
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Waarschuwing
Permanente evaluateDe hogeschool bevindt zich in een overmachtssituatie als gevolg van de maatregelen die door de overheid werden genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Daardoor werd de hogeschool genoodzaakt om, naast de afwijkingen t.o.v. de voorziene werkvormen en studiematerialen in de ECTS-fiche, ook afwijkingen te voorzien t.o.v. de informatie over de toetsing in deze ECTS-fiche van dit opleidingsonderdeel. Voor de toetsing in de eerste examenperiode wordt/worden de volgende afwijking(en) voorzien:
Kennistoets: 50%
Permanente evaluatie: 50%
Zie Digitap voor aanvullende informatie.
Let op! Deze wijzigingen vervangen dus de informatie over de toetsing in deze ECTS-fiche en gelden voorlopig enkel voor de eerste zittijd.
Indien verdere maatregelen vanuit de overheid de hogeschool ertoe zouden noodzaken nog verdere afwijkingen te voorzien voor de toetsing, dan zal de student hier zo gauw mogelijk per e-mail van op de hoogte worden gebracht.
De informatie in deze ECTS-fiche is onder voorbehoud van de verdere evolutie van de Coronamaatregelen.
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod Introductie Frans/Engels behandelt basiswoordenschat en -taalstructuren die nodig zijn om in het Frans en het Engels op eenvoudige wijze te communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Introductie Frans/Engels bereidt voor op de olods Taal- & communicatievaardigheid: Frans I en Taal- & communicatievaardigheid: Engels I.
OLR-Leerdoelen (lijst)
12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context.
De student noteert in het Frans essentiële informatie uit eenvoudige gesprekken in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector. |
De student voert eenvoudige gesprekken (telefonisch én face-to-face) in het Engels in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector. |
De student noteert in het Engels essentiële informatie uit eenvoudige gesprekken in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector. |
De student beantwoordt in het Frans eenvoudige e-mails over vertrouwde onderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector. |
De student beantwoordt in het Engels eenvoudige e-mails over vertrouwde onderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector. |
De student beantwoordt eenvoudige vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Frans (mondeling en schriftelijk). |
De student beantwoordt eenvoudige vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk). |
De student onthaalt de gasten volgens de regels van de etiquette en begeleidt hen naar de tafel. |
01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.
De student onthaalt de gasten volgens de regels van de etiquette en begeleidt hen naar de tafel. |
Leerinhoud
- Eenvoudige sectorgerelateerde woordenschat, uitdrukkingen en zinsconstructies in het Frans en het Engels inoefenen
- Op een eenvoudige manier in het Frans en het Engels communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector: (telefonisch) onthaal, reservaties en bestellingen, informatie over de ligging en infrastructuur van logies/restaurant, inhoud van een brochure/website
- Op een hoffelijke en respectvolle manier in het Frans en het Engels omgaan met gasten/klanten
Studiematerialen (lijst)
Hotellerie restauration. comVerplichtStudiematerialen (tekst): Verplicht
- Cursus samengesteld door de lectoren
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Kennistoets | 100,00 | |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Kennistoets | 100,00 | |