Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Frans II/1-228206/1920/2021/1/43
Studiegids

Frans II/1-2

28206/1920/2021/1/43
Academiejaar 2020-21
Komt voor in:
  • Bachelor in het hotelmanagement, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Men kan dit opleidingsonderdeel niet volgen binnen een
  • examencontract (met het oog op het behalen van een creditbewijs).
  • examencontract (met het oog op het behalen van een diploma).
Titularis: Storme Caroline
Onderwijstalen: Frans
Kalender: Module 1 + Module 2
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2020 (1ste semester)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Volgtijdelijkheid

geslaagd of getolereerd voor Frans I OF (geslaagd of getolereerd voor Frans I/1-2 EN geslaagd of getolereerd voor Frans I/3-4).

Korte omschrijving

Tijdens de lessen oefenen we de mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid, zowel de algemene als beroepsgeoriënteerde. Ook de luistervaardigheid komt aan bod. Communicatie, variatie en interactie staan centraal.

Omwille van de permanente evaluatie (50%!) is deelname aan de lessen sterk aanbevolen.

Begincompetenties (tekst)

Geslaagd zijn voor Frans I. De lessen bouwen verder op de leerstof van het eerste jaar

OLR-Leerdoelen (lijst)

Netwerk / internationaal
De student gebruikt zijn kennis over de Franse cultuur om op een respectvolle manier met de uniciteit van iedere individuele persoon om te gaan.
Gastvrije attitude
De student hanteert in het Frans de gepast omgangsvormen met het oog op een uitmuntende klantenservice.
Communicatie / taalvaardigheid
Begrijpend lezen: de student vertelt de inhoud van een tekst over alledaagse of werkgerelateerde onderwerpen in eigen woorden na.
Begrijpend luisteren: de student vertelt de essentie van een gesprek, een betoog of een lezing na wanneer het onderwerp vertrouwd is. Dat geldt ook voor films of actualiteitsprogramma's in standaard Frans.
Schrijven: de student schrijft een grammaticaal correcte, samenhangende tekst in een zakelijke context.
Spreekvaardigheid interactie: de student drukt zich vlot uit in een werkgerelateerde en alledaagse context en kan onvoorbereid deelnemen aan een gesprek over onderwerpen die vertrouwd zijn.
Spreekvaardigheid productie: de student legt op een simpele manier ervaringen, verwachtingen of gebeurtenissen uit. Hij geeft zijn mening geven of formuleert instructies.

Leerinhoud

(Onderstaande leerinhoud is onderhevig aan verandering en kan aangepast worden aan de noden en op vraag van de klasgroep)
Op het vlak van grammatica komen volgende items zeker aan bod:
Le pronom personnel
Les temps du passé
La conjugaison des verbes
L'Adjectif et L'adverbe
La voix passive
Le comparatif
L'accord du participe passé

Op het vlak van communicatieve vaardigheden komen volgende hoofdstukken aan bod
Comment gérer des réclamations (en direct et par mail), la lettre d'excuse
Organiser le départ d'un client (préparer le départ, présenter la note, évaluations des prestations, rédiger un publipostage)
Herhaling van 'le courriel'.
Bespreking van een tekst

In modules 1 & 2 ligt de nadruk nog voornamelijk op de communicatie en woordenschat binnen het hotelwezen. In modules 3 & 4 werken we meer aan de communicatie in een algemeen zakelijke context.

Studiematerialen (lijst)

Hôtellerie-restauration.comVerplicht
Select & Learn (Comme Convenu)Verplicht
Syllabus Frans IC91311213Verplicht

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing2,00 uren
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges24,00 uren
Werktijd buiten de contacturen52,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets50,00Schriftelijk examen van 2u in januari over de leerstof van module 1 en 2: woordenschat, grammatica, geijkte formules, de praktische kennis van gewoontes in de wereld van de 'hôtellerie' en 'bedrijfswereld' in het algemeen, eventueel begrijpend inzicht in ongeziene tekst, inhoud van enkele geziene teksten,...
AcademiejaarKennistoets permanent (Permanente evaluatie)50,0050% van de punten (10 punten van de 20) komt van permanente evaluatie.: opdrachten (individueel en in groep) die in de les gebeuren, aangekondigde en niet-aangekondigde testen, actieve deelname tijdens de lessen, ...)
Het is dus belangrijk actief en regelmatig deel te nemen aan de lessen en steeds je opdrachten voor te bereiden.
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets100,00Schriftelijk examen (90 minuten) op 12 punten van de 20 (leerstof idem dan eerste zittijd)
Mondeling examen op 8 punten: - dialoog

Toetsing (tekst)

Zie digitap voor eventuele verdere instructies.