Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Engels II/3-428209/1920/2021/1/48
Studiegids

Engels II/3-4

28209/1920/2021/1/48
Academiejaar 2020-21
Komt voor in:
  • Bachelor in het hotelmanagement, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Men kan dit opleidingsonderdeel niet volgen binnen een
  • examencontract (met het oog op het behalen van een creditbewijs).
  • examencontract (met het oog op het behalen van een diploma).
Titularis: Desmet Philippe
Onderwijstalen: Engels
Kalender: Module 3 + Module 4
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.03.2021 (2de semester)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.

Volgtijdelijkheid

geslaagd of getolereerd voor Engels I OF (geslaagd of getolereerd voor Engels I/1-2 EN geslaagd of getolereerd voor Engels I/3-4) EN (simultaan te volgen met Engels II/1-2 OF eerder ingeschreven voor Engels II/1-2).

Korte omschrijving

In het tweede jaar besteden we vooral aandacht aan zakelijke mondelinge communicatie in een internationale context (vergaderen, presenteren, telefoneren, etc) en aan correspondentie. Een aantal vastgelegde grammatica-onderwerpen diepen we uit en we besteden aandacht aan grammaticale problemen die zich stellen tijdens de les.
Omwille van de permanente evaluatie is deelname aan de lessen verplicht.

Begincompetenties (tekst)

Geslaagd zijn voor het vak Engels I

Basiskennis op het niveau: intermediate.

OLR-Leerdoelen (lijst)

Communicatie / taalvaardigheid
De student luistert aandachtig en gefocust naar zijn teamgenoten.
De student schrijft een antwoordbrief en een offerte.
De student schrijft een bestelbrief.
De student schrijft een factuur en begeleidende brief.
De student geeft een presentatie.
De student woont een vergadering professioneel bij en leidt ze.
De student communiceert efficiƫnt en effectief in het Engels in de meest voorkomende situaties waarmee een leidinggevende in de gastvrijheidindustrie te maken krijgt.
De student ontvangt gasten uit diverse culturen.
De student vraagt schriftelijk informatie aan.

Leerinhoud

Giving presentations

Writing an order letter
Invoicing

Handling complaints
Grammar: based on the students' needs

Studiematerialen (lijst)

CursusVerplicht

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges
Practicum en/of oefeningen
Vormen van groepsleren
Werktijd buiten de contacturen

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets50,00Er is een schriftelijk examen aan het einde van module 4, over de leerstof van modules 3 + 4. De behaalde score telt voor 10 van de 20 punten van de totaalscore voor het vak.
AcademiejaarKennistoets permanent (Permanente evaluatie)50,00In de lessen van modules 3 + 4 zijn er taken die onder noemer 'permanente evaluatie' vallen, waaronder de groepspresentatie i.v.m. de projectweek. De andere opdrachten worden niet noodzakelijk op voorhand aangekondigd.

Permanente evaluatie: De student wordt verondersteld de les bij te wonen en deel te nemen aan alle activiteiten, met uitzondering van afwezigheid omwille van gegronde redenen.
De student heeft elke les de cursus bij zich. Niet voldoen aan deze eis, kan leiden tot een weigering om de les bij te wonen.
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets100,00Schriftelijk examen (90 minuten) op 12 punten (leerstof van de 2 modules) Mondeling examen: 8 punten (een individuele presentatie geven over een vooraf opgelegd onderwerp en vragen daarover beantwoorden)

Toetsing (tekst)

Zie digitap voor eventuele verdere instructies.