Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Wetenschap en Techniek
campus Kronenburg
Kronenburgstraat 47 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 80 - F +32 3 220 55 99
wt@ap.be
Food & Nutrition W332076/1930/2021/1/21
Studiegids

Food & Nutrition W3

32076/1930/2021/1/21
Academiejaar 2020-21
Komt voor in:
  • Bachelor in de voedings- en dieetkunde, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 4 studiepunten
Men kan dit opleidingsonderdeel niet volgen binnen een
  • examencontract (met het oog op het behalen van een creditbewijs).
  • examencontract (met het oog op het behalen van een diploma).
Co-titularis(sen): Aerts Ingrid, Beuselinck Axelle, Vanherle Koen, Van Vlaslaer Veerle
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2020 (1ste semester)
Tweede examenkans: niet mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 104,00 uren

Volgtijdelijkheid

(simultaan te volgen met Diƫtetiek W3 EN simultaan te volgen met Voedingsmiddelenleer W3 EN simultaan te volgen met Toegepaste Psychologie W3 EN simultaan te volgen met Methoden en onderzoek W3) EN binnen het opleidingsprogramma al minstens 40 studiepunten afgewerkt hebben.

Korte omschrijving

Dit zijn de leertaken van het thema-onderdeel "Food & Nutrition W3"

OLR-Leerdoelen (lijst)

(zelf)reflectie
beschrijft objectief wat hij in een bepaalde situatie deed, dacht en voelde
beschrijft objectief wat de ander in een bepaalde situatie deed, dacht en voelde
stuurt bij op basis van feedback: doet
samenwerken
geeft feedback aan peers
evidence-based handelen
formuleert een onderzoeksvraag voor een gegeven situatie
geeft een wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor een gegeven uitdaging
maakt een onderscheid tussen wetenschappelijk correcte en onvoldoende onderbouwde informatie
onderscheidt waarheid van fictie
maakt een professioneel rapport over een evidence based fact check van een populaire voedingsbewering

Leerinhoud

Leertaak 2.1
Leertaak 2.3

Elke leertaak wordt omschreven in een afzonderlijk document dat via Digitap ter beschikking wordt gesteld

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Zie Digitap

Nutritionele berekeningen gebeuren met de software Nutridiëtist. De leermiddelen bevatten de jaarlijkse licentie.

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges4,50 uren
  • Omschrijving: de effectieve werkvorm wordt gecommuniceerd via digitap.
Practicum en/of oefeningen5,00 uren
  • Omschrijving: de effectieve werkvorm wordt gecommuniceerd via digitap.
Vormen van groepsleren20,00 uren
Werkplekleren en/of stage
Werktijd buiten de contacturen74,50 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor beide examenkansen, niet herhaalbaar in tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarPortfolio100,00voor de verdeling: zie opleidingskaart van het lopende academiejaar

Toetsing (tekst)

Voor de verdeling: zie opleidingskaart van het lopende academiejaar

Het POP wordt opgevraagd door de POP-lezer voor evaluatie. Het nooit ter beschikking stellen van het POP zal leiden tot F voor het volledige opleidingsonderdeel.