Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Talentmanagement34097/1920/2021/1/32
Studiegids

Talentmanagement

34097/1920/2021/1/32
Academiejaar 2020-21
Komt voor in:
  • Bachelor in het hotelmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Van Nijlen Bart
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Academiejaar
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2020 (Academiejaar)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.

Korte omschrijving

In dit olod geven we jou de ruimte om te werken aan die vaardigheden en competenties die belangrijk zijn voor je persoonlijke ontwikkeling en voor de uitbouw van je (studie)loopbaan. We schenken aandacht aan je leercompetenties en je soft skills, maar ook aan praktijkervaring en kennismaking met het werkveld.

OLR-Leerdoelen (lijst)

Analytisch denken/bedrijfseconomisch inzicht
De student toont praktische basisvaardigheden aan m.b.t. het keukengebeuren.
De student toont praktische basisvaardigheden aan m.b.t. het restaurantgebeuren.
De student reflecteert over de dagdagelijkse werking en organisatie van een hospitalitybedrijf.
Leiderschap / teamvaardigheden
De student reflecteert over de soft skills werken in teamverband en zelfstandigheid in school en werkgerelateerde situaties en koppelt hieraan actiepunten.
Zelfsturend vermogen
De student werkt met een duidelijke planning aan zijn taken en opdrachten.
Levenslang leren/reflectie
De student formuleert duidelijke actiepunten m.b.t. zijn leercompetenties en motivatie en doet dit op basis van de resultaten van de LEMO-vragenlijst.
De student geeft een aanzet tot zijn carrièreplan.
De student reflecteert over zijn studievoortgang en koppelt hieraan actiepunten.

Leerinhoud

Leercompetenties en motivatie (LEMO-test)

Soft skills: teamvaardigheden, zelfsturing, zelfontplooing, timemanagement

Keuken- en restaurantpraktijk

Oriëntering in het werkveld

Zie studiewijzer voor aanvullende informatie over dit opleidingsonderdeel.

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges6,00 uren
Vormen van groepsleren24,00 uren
  • Opmerking: onderwijsleergesprekken
Werktijd buiten de contacturen48,00 uren
  • Opmerking: begeleide zelfstudie en zelfstandig werk

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarPortfolio70,00Via je portfolio toon je aan welke vaardigheden en talenten je gewerkt hebt en wat je vorderingen zijn.
AcademiejaarReflectieopdracht permanent (Permanente evaluatie)30,00Reflectieopdrachten die mee verwerkt worden in je portfolio
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarPortfolio100,00

Toetsing (tekst)

Zie Digitap en studiewijzer voor verdere instructies.