Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Skills Lab I33872/1920/2021/1/45
Studiegids

Skills Lab I

33872/1920/2021/1/45
Academiejaar 2020-21
Komt voor in:
  • Bachelor in het hotelmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 6 studiepunten
Co-titularis(sen): Desmet Philippe, De Smet Wouter, Van Den Bleeken Louis, Van Nijlen Bart
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Module 3 + Module 4
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.03.2021 (2de semester)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 158,00 uren

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.

Korte omschrijving

In dit olod ga je projectmatig aan de slag met de verworven kennis uit module 1 en 2. Aan de hand van een werkveldcase leer je op een gepaste manier bronnen raadplegen, een zakelijk rapport schrijven en een professionele presentatie houden. Inhoudelijk leer je de verworven kennis te integreren en toe te passen in een reële werksituatie. Bij de uitwerking van de case dien je rekening te houden met de principes van duurzaam ondernemen. Je maakt gebruik van horecaspecifieke software.

OLR-Leerdoelen (lijst)

Projectmanagement/duurzaamheid
De student werkt in teamverband een voorstel uit tot het organiseren van een F&B-activiteit waarbij rekening wordt gehouden met vooropgestelde richtlijnen en de vigerende wettelijke bepalingen.
De student past de principes van projectmanagement toe bij de uitwerking van een F&B-activiteit.
De student past de principes van MVO toe bij de uitwerking van de organisatie van een F&B-activiteit.
Gastvrije attitude
De student  toont aan op welke manier in de organisatie van de F&B-activiteit rekening is gehouden met tradities en gewoonten van andere culturen.
Communicatie / taalvaardigheid
De student schrijft een professioneel rapport in het Nederlands m.b.t de organisatie van een F&B-activiteit.
De student houdt een boeiende, wervende presentatie over het voorstel van een F&B-activiteit in correct Nederlands.
Informatieverwerking / ICT
De student werkt in teamverband een eenvoudig onderzoek m.b.t een F&B-activiteit uit op basis van relevant bronnenmateriaal.
De student stelt een professionele en aanschouwelijke PowerPoint-presentatie op over de organisatie van een F&B-activiteit.
De student gebruikt op een correcte manier het beschikbare F&B-softwarepakket bij het uitwerken van het receptuur.
De student houdt bij de uitwerking van de F&B-activiteit rekening met de conclusies uit zijn/haar onderzoek.

Leerinhoud

Inhoudelijk: toepassing en integratie van de F&B leerinhouden uit module 1 en 2, MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen), dieetleer

Projectmanagement

Bronnen raadplegen

Zakelijk rapporteren en presenteren

F&B-software

Zie studiewijzer voor aanvullende informatie betreffende dit opleidingsonderdeel.

Studiematerialen (lijst)

APA-richtlijnenVerplicht

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing1,00 uren
  • Opmerking: presentatie
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges25,00 uren
Vormen van groepsleren48,00 uren
Werktijd buiten de contacturen84,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarProjectopdracht100,00Groepsopdracht: 45% inhoud - 45% vorm - 10% projectaanpak
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeProjectopdracht100,00Individueel: 45% inhoud- 45% vorm - 10% projectaanpak

Toetsing (tekst)

zie Digitap en studiewijzer voor verdere instructies