Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Hospitality sector: oriëntation32188/2147/2122/1/22
Study guide

Hospitality sector: oriëntation

32188/2147/2122/1/22
Academic year 2021-22
Is found in:
  • Associate Degree of Hospitality Management, programme stage 1
This is a single course unit.
Study load: 3 credits
Teaching staff: Van Thiel Daniel
Languages: Dutch
Scheduled for: Semester 1
This course unit is marked out of 20 (rounded to an integer).

Prerequisites

There are no prerequisites for this course.
Re-sit exam: is possible.
Possibility of tolerance: This course unit is eligible for tolerance according to the criteria as determined by the degree programme you are enrolled in.
Total study time: 78,00 hours

Learning outcomes (list)

01: Daily Operation: Acts from a current knowledge of the hospitality industry and assumes responsibility for the proper daily operation of their own department.  
The student will indicate differences and similarities regarding classifying characteristics within hospitality companies.
03: Compose offerings department: Compiles a balanced, quality and commercially profitable offer within own department. 
The student presents a trend and/or development within the hospitality sector based on his/her own research through articles in the field.
The student describes the objectives and categories of the applicable decrees within the sector.
The student illustrates the different organizational structures within the industry using real-life examples.
The student makes connections and characterizes job opportunities based on sector-specific company visits
The student formulates recommendations for a company within the hospitality industry to increase customer satisfaction after analyzing reviews.
The student describes the offerings for different target groups within international hospitality companies.
The student analyzes the tension between the products and services offered within a hospitality company and the wants and needs of the target audience.
The student explores the hospitality industry through various company visits
The student will describe the characteristics of the various sectors within the hospitality industry.
The student makes choices regarding the form of operation on the basis of legal and guiding frameworks.

Study material (list)

Mandatory
  • Author: S. Cackaert/P. Goyvaerts/E. Hermans/F. Loiseaux/F. Malbrancke/H. Nicolay/A Remeysen/K. Vekemans

Educational organisation (list)

Learning Activities
Lectures and / or tutorials24,00 hours
Work time outside of contact hours54,00 hours

Evaluation (list)

Evaluation(s) for first exam chance
MomentForm%Remark
Academic yearKnowledge test75,00
Academic yearReflection assignment25,00Opdrachten doorheen de hele module over de leerinhouden van de hele module: telt mee voor 25% van het totaal.
Het tijdig en volledig indienen van de opdrachtenbundel is een vereiste om aan de examenzittijd te mogen deelnemen. De student kan pas geslaagd zijn voor het geheel van de module indien hij/zij voor beide onderdelen (opdrachten en examen) afzonderlijk geslaagd is.
Evaluation(s) for re-sit exam
MomentForm%Remark
2nd examination periodKnowledge test75,00
2nd examination periodReflection assignment25,00Indien de student niet is geslaagd voor het onderdeel opdrachten zal hij/zij nieuwe opdrachten krijgen. Deze opdrachten moeten een week voor de tweede examenkans ingeleverd zijn. Studenten die hun opdrachtenbundel niet tijdig inleverden voor de eerste examenperiode krijgen een nieuwe opdrachtenreeks voor de tweede examenperiode. In beide gevallen is het de verantwoordelijkheid van de student om zelf voor 1 juli de nieuwe opdrachten op te vragen bij de lector. Het tijdig en volledig indienen van de opdrachtenbundel is een vereiste om aan de examenzittijd te mogen deelnemen. De student kan pas geslaagd zijn voor het geheel van de module indien hij/zij voor beide onderdelen (opdrachten en examen) afzonderlijk geslaagd is. Het tijdig en volledig indienen van de opdrachtenbundel is een vereiste om aan de examenzittijd te mogen deelnemen. De student kan pas geslaagd zijn voor het geheel van de module indien hij/zij voor beide onderdelen (opdrachten en examen) afzonderlijk geslaagd is.