Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Taal- & communicatievaardigheid: Frans I 32192/2147/2122/1/61
Studiegids

Taal- & communicatievaardigheid: Frans I 

32192/2147/2122/1/61
Academiejaar 2021-22
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): De Peuter Eddy, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Frans I behandelt het gepast en respectvol communiceren in het Frans in standaardsituaties in de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Frans I bereidt voor op het uitoefenen van functies in de logies-, restaurant- en cateringsector die een zekere vaardigheid in het Frans vereisen in standaardsituaties, alsook op het olod Taal- & communicatievaardigheid: Frans II, dat een uitgebreidere kennis van het Frans vereist.   

OLR-Leerdoelen (lijst)

12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context. 
De student verklaart de aangeleerde Franse woordenschat uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student voert in het Frans gesprekken (telefonisch en face-to-face) in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student noteert in helder Frans informatie uit gesprekken in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student beantwoordt veel voorkomende vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Frans (mondeling en schriftelijk). De student geeft kort redenen en verklaringen
De student verstuurt en beantwoordt in helder Frans e-mails over standaardonderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student reageert in het Frans op standaardklachten van gasten/klanten en leveranciers (mondeling en schriftelijk)
De student maakt in het Frans doeltreffend afspraken met zijn collega's en leveranciers (mondeling en schriftelijk)

Leerinhoud

  • Sectorgerelateerde woordenschat, uitdrukkingen en zinsconstructies in het Frans uitbreiden en inoefenen
  • Op vlotte wijze in het Frans communiceren in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector: (telefonisch) onthaal, reservaties en bestellingen, bespreking van een evenement (cateringbedrijf), annuleringen, verstrekken van informatie over de ligging, infrastructuur en faciliteiten van logies/restaurant, invullen van een hotelfiche.
  • Op een hoffelijke en respectvolle manier in het Frans omgaan met gasten/klanten.

Studiematerialen (lijst)

Hôtellerie-restauration.comVerplicht

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Sophie Corbeau, Chantal Dubois, Jean-Luc Penfornis, Laurent Semichon (2013). Hôtellerie-restauration.com - Livre de l'élève + DVD Rom - 2ème édition. Uitgever: Clé international ISBN : 978-2-09-038046-0

Cursus samengesteld door de lectoren

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges8,00 uren
Practicum en/of oefeningen8,00 uren
Vormen van groepsleren8,00 uren
Werktijd buiten de contacturen54,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets50,00
AcademiejaarVaardigheidstoets simulatie50,00
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets50,00
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets simulatie50,00