Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
"F&B-producten en -diensten32198/2147/2122/1/71
Studiegids

"F&B-producten en -diensten

32198/2147/2122/1/71
Academiejaar 2021-22
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Maerevoet Johan, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het olod F&B-producten & -diensten behandelt de basis van bereidingstechnieken, menuleer, dienstverlening, etiquette en zaaltechnologie. 
Het olod F&B-producten & -diensten bereidt studenten die nog geen hotelopleiding volgden, voor op de startcriteria van deze opleiding i.v.m de hospitality sector. Je krijgt zicht op het belang van een gedreven gastheer- of -vrouw die de totaalbeleving van de gast in zijn/haar restaurant vooropstelt.

OLR-Leerdoelen (lijst)

01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de  correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.  
De student hanteert sectorgebonden terminologie die gebruikt wordt binnen keuken en restaurant.
De student bespreekt de verschillende serveer- en bereidingstechnieken van dranken en gerechten.
De student stelt een bestellijst op voor een vooropgesteld gerecht.
De student bespreekt de praktische organisatie van een keuken en restaurant.
De student werkt een receptuur uit voor een tweegangenmenu.
De student bespreekt de producteigenschappen van voeding en dranken.
De student bespreekt de basisprincipes van etiquette binnen de context van een restaurant.

Leerinhoud

  • basis serveertechnieken
  • basis menuleer 
  • basis dienstverlening
  • basis zaaltechnologie
  • basis etiquette

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Eigen cursus samengesteld door de lector wordt bezorgd via het elektronisch leerplatform.

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges16,00 uren
Practicum en/of oefeningen8,00 uren
Werktijd buiten de contacturen54,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets75,00
AcademiejaarVaardigheidstoets simulatie25,00
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets75,00
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets simulatie25,00