Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
"F&B-producten en -diensten32198/2147/2122/1/71
Studiegids

"F&B-producten en -diensten

32198/2147/2122/1/71
Academiejaar 2021-22
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Maerevoet Johan, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Waarschuwing

Deze informatie is onder voorbehoud van de verdere evolutie van de Coronamaatregelen.

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel is tolereerbaar onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het olod F&B-producten & -diensten behandelt de basis van bereidingstechnieken, menuleer, dienstverlening, etiquette en zaaltechnologie. 
Het olod F&B-producten & -diensten bereidt studenten die nog geen hotelopleiding volgden, voor op de startcriteria van deze opleiding i.v.m de hospitality sector. Je krijgt zicht op het belang van een gedreven gastheer- of -vrouw die de totaalbeleving van de gast in zijn/haar restaurant vooropstelt.

OLR-Leerdoelen (lijst)

01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de  correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.  
De student hanteert het sectorgebonden taalgebruik van keuken en restaurant
De student serveert een zelf bereid gerecht
De student stelt een bestellijst op voor een vooropgesteld gerecht en ren respecteert hierbij de vooropgestelde deadlines
De student toont praktisch inzicht in de organisatie van het keuken- en restaurantwerk
De student bereidt zelfstandig een tweegangenmenu op een efficiënte en doelgerichte wijze, binnen een vooropgesteld tijdsbestek, rekening houdend met veiligheids- en hygiënereglementering
De student toont praktisch inzicht in productkennis
De student bespreekt de basisprincipes van etiquette

Leerinhoud

  • basis serveertechnieken
  • basis menuleer 
  • basis dienstverlening
  • basis zaaltechnologie
  • basis etiquette

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Eigen cursus samengesteld door de lector wordt bezorgd via het elektronisch leerplatform.

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges16,00 uren
Practicum en/of oefeningen8,00 uren
Werktijd buiten de contacturen54,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets75,00
AcademiejaarVaardigheidstoets simulatie25,00
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets75,00
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets simulatie25,00