Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Introductie Frans/Engels32201/2147/2122/1/76
Studiegids

Introductie Frans/Engels

32201/2147/2122/1/76
Academiejaar 2021-22
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Cuypers Maryse, De Peuter Eddy, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het olod Introductie Frans/Engels behandelt basiswoordenschat en -taalstructuren die nodig zijn om in het Frans en het Engels op eenvoudige wijze te communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector.

Het olod Introductie Frans/Engels bereidt voor op de olods Taal- & communicatievaardigheid: Frans I en Taal- & communicatievaardigheid: Engels I.

OLR-Leerdoelen (lijst)

12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context. 
De student voert eenvoudige gesprekken (telefonisch en face-to-face) in het Frans in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student noteert in het Frans essentiële informatie uit eenvoudige gesprekken in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student voert eenvoudige gesprekken (telefonisch en face-to-face) in het Engels in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student noteert in het Engels essentiële informatie uit eenvoudige gesprekken in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student beantwoordt in het Frans eenvoudige e-mails over vertrouwde onderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student beantwoordt in het Engels eenvoudige e-mails over vertrouwde onderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student beantwoordt eenvoudige vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Frans (mondeling en schriftelijk)
De student beantwoordt eenvoudige vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk)

Leerinhoud

  • Eenvoudige sectorgerelateerde woordenschat, uitdrukkingen en zinsconstructies in het Frans en het Engels inoefenen
  • Op een eenvoudige manier in het Frans en het Engels communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector: (telefonisch) onthaal, reservaties en bestellingen, informatie over de ligging en infrastructuur van logies/restaurant, inhoud van een brochure/website
  • Op een hoffelijke en respectvolle manier in het Frans en het Engels omgaan met gasten/klanten

Studiematerialen (lijst)

Hotellerie restauration. comVerplicht

Studiematerialen (tekst): Verplicht

  • Cursus samengesteld door de lectoren

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges24,00 uren
Werktijd buiten de contacturen54,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets100,00
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets100,00