Academiejaar
2021-22
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Co-titularis(sen): Cuypers Maryse, De Peuter Eddy, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod Introductie Frans/Engels behandelt basiswoordenschat en -taalstructuren die nodig zijn om in het Frans en het Engels op eenvoudige wijze te communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Introductie Frans/Engels bereidt voor op de olods Taal- & communicatievaardigheid: Frans I en Taal- & communicatievaardigheid: Engels I.
OLR-Leerdoelen (lijst)
12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context.
De student voert eenvoudige gesprekken (telefonisch en face-to-face) in het Frans in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student noteert in het Frans essentiële informatie uit eenvoudige gesprekken in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student voert eenvoudige gesprekken (telefonisch en face-to-face) in het Engels in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student noteert in het Engels essentiële informatie uit eenvoudige gesprekken in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student beantwoordt in het Frans eenvoudige e-mails over vertrouwde onderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student beantwoordt in het Engels eenvoudige e-mails over vertrouwde onderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student beantwoordt eenvoudige vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Frans (mondeling en schriftelijk)
|
De student beantwoordt eenvoudige vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk)
|
Leerinhoud
- Eenvoudige sectorgerelateerde woordenschat, uitdrukkingen en zinsconstructies in het Frans en het Engels inoefenen
- Op een eenvoudige manier in het Frans en het Engels communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector: (telefonisch) onthaal, reservaties en bestellingen, informatie over de ligging en infrastructuur van logies/restaurant, inhoud van een brochure/website
- Op een hoffelijke en respectvolle manier in het Frans en het Engels omgaan met gasten/klanten
Studiematerialen (lijst)
Hotellerie restauration. comVerplicht Studiematerialen (tekst): Verplicht
- Cursus samengesteld door de lectoren
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Kennistoets | 100,00 | |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Kennistoets | 100,00 | |