Academiejaar
2021-22
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
5 studiepunten
Co-titularis(sen): Van Thiel Daniel, Wintgens Barbara
Onderwijstalen: Nederlands
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 104,00 uren
Korte omschrijving
Het olod ""Cateringpraktijk"" behandelt de organisatie en uitvoering van een evenement. Het olod ""Cateringpraktijk"" bereidt je voor op het realiseren van een volledig evenement, van administratie over communicatie tot operationele totstandkoming. Uitgangspunten hierbij zijn de vraag en verwachtingen van je klant/gast/opdrachtgever. Je leert hoe de dagelijkse praktijk van het runnen van een cateringbedrijf verloopt. Inzicht in een efficiënte (financiële) administratie helpt je om grip te houden op je bedrijfsfinanciën.
OLR-Leerdoelen (lijst)
01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.
De student kan taken van leidinggevend en uitvoerend personeel van een cateringonderneming beschrijven en toelichten
|
02: Afdelingsspecifieke activiteiten organiseren, coördineren en evalueren: Organiseert afdelingsspecifieke horeca-activiteiten en coördineert en evalueert de uitvoering ervan.
De student kan voor evenementen een volume aan werk inschatten en een eindresultaat uitwerken
|
De student kan een personeelsplan voor een evenement opstellen
|
De student legt uit hoe catering op evenementen georganiseerd wordt
|
15C: Technische fiches uitwerken: Werkt technische fiches uit voor alle bereidingen in de diverse keukens. De gegradueerde bestudeert hiervoor de optimale bereidingswijze en bepaalt de efficiënte werkmethodes.
De student stelt technische fiches op voor de uitvoering van gerechten en dranken van een cateringproject.
|
Leerinhoud
Deel 1 Organisatie evenement
- Analyse klantenverwachtingen
- Marketing
- Planning
- Offerte
- Technische fiches
Deel 2 Uitvoering evenement
• Voedselproductie
• Personeelsplan
• Dienstverlening
Deel 3 Afronding evenement
Studiematerialen (tekst): Verplicht
* Cursus en Pp-presentaties met voorbeelden en links
* Autocontrolegids voor de sector (recentste versie)
* Als ondersteuning voor de groepsopdracht wordt aanvullende informatie via digitale weg ter beschikking gesteld
* Vakliteratuur
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Kennistoets | 40,00 | |
Academiejaar | Projectopdracht | 60,00 | Opdracht kan niet herhaald worden. Punten uit eerste zittijd worden overgenomen. |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Kennistoets | 40,00 | |
Tweede examenperiode | Projectopdracht | 60,00 | Opdracht kan niet herhaald worden. Punten uit eerste zittijd worden overgenomen. |
Toetsing (tekst)
- De opdrachten tijdig indienen via Smartschool zijn een vereiste om aan de examenzittijd te mogen deelnemen.
- De student kan pas slagen voor het opleidingsonderdeel indien hij/zij voor alle onderdelen afzonderlijk geslaagd is.