Academiejaar
2021-22
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
10 studiepunten
Co-titularis(sen): Van Steenkiste Baptiste, Van Thiel Daniel, Wintgens Barbara
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Academiejaar
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Voor dit opleidingsonderdeel moet je slagen (wordt nooit getolereerd).
Totale studietijd: 260,00 uren
Totale kostprijs onderwijsactiviteiten: € 275,00
Korte omschrijving
Het OLOD Werkplekleren A behandelt de courante basisvaardigheden binnen de logies-, restaurant-, en cateringsector.
De studenten zonder vooropleiding 'hotel' leren eerst de basiscompetenties aan bij CVO Vitant. Hiervoor schrijft de student bijkomend en afzonderlijk in bij het desbetreffende CVO.
De competenties die aangebracht worden zijn deze die bereikt moeten zijn op het einde van het tweede leerjaar van de tweede graad in het secundair hotelonderwijs.
Het OLOD Werkplekleren A bereidt voor op het OLOD Werkplekleren binnen de afstudeerrichtingen Logies-, Restaurant of Cateringmanagement.
OLR-Leerdoelen (lijst)
01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.
De student onthaalt de gasten volgens de regels van de etiquette en begeleidt hen naar de tafel
|
De student noteert een reservatie en een bestelling op een correcte wijze volgens de regels van de zaak
|
De student voert de voorbereidende werkzaamheden aan de bar uit
|
De student voert de voorbereidende werkzaamheden in het restaurant uit
|
De student stelt het restaurantkarkas op
|
De student dekt de tafels volgens de opgenomen reservaties
|
De student realiseert de op- en afruim van het restaurant
|
De student serveert de dranken en gerechten volgens de regels van de etiquette
|
De student voert eenvoudige zaalbereidingen en versnijdingen uit
|
De student neemt op professionele manier afscheid van de gasten
|
De student maakt een rekening in het restaurant of aan de bar en sluit de rekening af
|
07: Professioneel werken en veiligheidsvoorschriften toepassen: Handelt volgens de hygiëne-, onderhouds-, veiligheids- en overige geldende wetgeving en waakt over de naleving ervan binnen de eigen afdeling.
De student werkt op een professionele wijze volgens de vooropgestelde veiligheidsnormen
|
De student kent de geldende voedselveiligheidswetgeving, stelt overtredingen vast en stuurt bij waar nodig
|
Leerinhoud
Zie document aangereikt tijdens de eerste les bij CVO Vitant.
Studiematerialen (tekst): Verplicht
Document Werkplekleren + de in te vullen contracten voor het Werkplekleren.
Het benodigde studiemateriaal wordt tijdens de eerste les aan de student voorgesteld.
Het studiemateriaal dat door de docent ter beschikking gesteld wordt zal via het elektronisch leerplatform tijdens aan de student bezorgd worden.
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor beide examenkansen, niet herhaalbaar in tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Portfolio | 25,00 | |
Academiejaar | Reflectieopdracht | 25,00 | |
Academiejaar | Stage | 50,00 | De evaluatie van de student gebeurt deels door de mentor op de werkplek en deels door de begeleider vanuit de school. |