Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Management en Communicatie
campus Meistraat
Meistraat 5 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 20 - F +32 3 220 55 59
mc@ap.be
Frans I/1-228200/2191/2122/1/19
Studiegids

Frans I/1-2

28200/2191/2122/1/19
Academiejaar 2021-22
Komt voor in:
  • Bachelor in het hotelmanagement, trajectschijf 1
    Keuzeoptie:
    • Frans
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Men kan dit opleidingsonderdeel niet volgen binnen een
  • examencontract (met het oog op het behalen van een creditbewijs).
  • examencontract (met het oog op het behalen van een diploma).
Co-titularis(sen): Van de Put Inge
Onderwijstalen: Frans
Kalender: Module 1 + Module 2
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2021 (1ste semester)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.

Korte omschrijving

Tijdens de lessen oefenen we de mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid, zowel de algemene als beroepsgeoriënteerde. Actieve deelname aan de lessen wordt mee in rekening gebracht bij de permanente evaluatie.

Begincompetenties (tekst)

De studenten beschikken over een basiswoordenschat die toereikend is om de instructies en de vragen tijdens de les te begrijpen. Ze beschikken ook over een grammaticale basiskennis zodat ze eenvoudige zinnen kunnen vertalen.
Op de verschillende competenties van het ERK (lezen, luisteren, schrijven en spreken) dient er zeker een niveau A2 verworven te zijn.

OLR-Leerdoelen (lijst)

Gastvrije attitude
De student communiceert in het Frans op een klantgerichte en empathische manier in situaties waarin er zich problemen voordoen m.b.t. reservaties.
Communicatie / taalvaardigheid
De student beschrijft hoteldiensten en -faciliteiten in het Frans.
De student verschaft in een gesprek met Franstalige gasten informatie over reservatiemogelijkheden.
De student schrijft een eenvoudige Franstalige mail m.b.t. reservaties.
De student handelt op correcte manier een eenvoudig telefoongesprek af m.b.t. reservaties af in het Frans.
De student past de basisregels van de Frans grammatica correct toe.
De student schrijft eenvoudige grammaticaal correcte zinnen in het Frans.

Leerinhoud

Module1:

1. Grammaire:
l'article défini et indéfini ,
la conjugaison de tous les verbes réguliers et irréguliers (les plus fréquents) : l'indicatif présent + les temps du passé,

l'interrogation, l'expression du temps, adjectif et pronom possessifs, la négation


2.Livre Hôtellerie-restauration.com:

Unité 1: Décrire le personnel et l'établissement: présenter qqn et se présenter, présenter son métier, présenter les principales caractéristiques d'un hôtel, apprendre les métiers de l'hôtellerie et de la restauration, apprendre les différences entre les différents genres d'hospitalité.

Unité 2: Apprendre tout concernant les différents types de réservations, modifications et annulations de réservation au téléphone.


3. Syllabus Universitas " Frans I " : grammaire, vocabulaire et exercices liés aux thèmes de l' unité 1 et 2: Hôtellerie-restauration.com


Module2:

1. Grammaire:
l'interrogation,
l' expression du temps (l'heure, le jour, la date, le mois, la saison)
les adjectifs possessifs
la négation

2.Livre Hôtellerie-restauration.com'

Unité 3: Apprendre tout concernant l'accueil d'un client ou d'un groupe à la réception. l'accueil au téléphone et au restaurant

Unité 4: Présenter les équipements de l'hôtel, prendre une commande et informer le client. Assurer le service à l'étage et décrire un plat.



3. Syllabus Universitas " Frans I " :
grammaire,  vocabulaire et exercices liés aux thèmes  de l'unité 3 et 4 (Hôtellerie-rest.com)  + dossier " la lettre et le courriel "

Studiematerialen (lijst)

CursusVerplicht
Grammaire progressive du français, niveau intermédiaireVerplicht
Hôtellerie-restauration.comVerplicht€ 21,40
Syllabus Frans IC91311102Verplicht
Taalsoftware eXplioVerplicht€ 11,50

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing2,00 uren
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges24,00 uren
Werktijd buiten de contacturen52,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennistoets70,00Schriftelijk examen van 2u in januari over de geziene leerstof van module 1 en 2: Grammatica + Hôtellerie-restauration.com + cours Français module I+II. Overzicht van de in te studeren leerstof wordt bij het begin van elke module meegedeeld aan de studenten (planning) via de digitale leeromgeving
AcademiejaarKennistoets permanent (Permanente evaluatie)30,00Testen Vocabulaire Hôtellerie-restauration.com/conjugaisons des verbes (voorlaatste of laatste week van elke module) + "Français Grammaire 3" + schriftelijke oefening : la lettre et le courriel + mondelinge oefeningen en actieve deelname in de les
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennistoets100,00Schriftelijk examen (80%) van 90 minuten, zelfde afspraken als in eerste zittijd. De overige 20% zijn de behaalde resultaten op de mondelinge oefeningen van tijdens het jaar (permanente evaluatie).

Toetsing (tekst)

Zie digitap voor eventuele verdere instructies.