Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Wetenschap en Techniek
campus Kronenburg
Kronenburgstraat 47 - 2000 Antwerpen
T +32 3 220 55 80 - F +32 3 220 55 99
wt@ap.be
Professionalisering S534056/2201/2122/1/09
Studiegids

Professionalisering S5

34056/2201/2122/1/09
Academiejaar 2021-22
Komt voor in:
  • Bachelor in de voedings- en dieetkunde, trajectschijf 3
    Keuzepakket:
    • Keuzepakket professionalisering S5
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Aerts Ingrid, De Grim Joni, Snoeckx Lieve
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2021 (1ste semester)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.

Korte omschrijving

De student bouwt doorheen de opleiding het POP verder uit met werkveldervaring, voorbereidend op de stage en bachelorproef. De student krijgt de kans om eigen accenten te leggen en zijn vorming flexibel aan te vullen met actuele ontwikkelingen in het werkveld en de maatschappij.

OLR-Leerdoelen (lijst)

(zelf)reflectie
beslist over acties in functie van eigen professionele noden
documenteert zijn competentiewinst
evalueert het effect van de professionaliseringsacties in zijn functioneren
koppelt professionalisering aan de inschatting van de eigen competenties
probleemanalyse
organiseert en plant zijn professionaliseringstraject zodat dit haalbaar is.

Leerinhoud

De student bepaalt zelf welke inhoud hij/zij geeft aan dit vak.
Hij staaft via reflectie wat zijn leerwinst is.
Het aantal uitgevoerde activiteiten dient minimum 78 uren (3 studiepunten) in beslag te nemen. 
De student kan opteren om professionalisering in te vullen met een reeks van activiteiten en navormingen. We voorzien een intern aanbod en bieden als ondersteuning een lijst met mogelijke externe activiteiten aan. We stimuleren de studenten om verder te kijken dan deze lijst. Bij elke activiteit noteert de student waarom hij de activiteit kiest en wat hij uit de activiteit leert (reflectie).
Vanuit de opleiding geven we suggesties, maar de invulling van dit vak is volledig de verantwoordelijkheid van de student, het is ‘levenslang leren’. Studenten kunnen kiezen uit ons aanbod, maar ook zelf activiteiten zoeken en suggesties doen via Digitap.

De student start met professionalisering in semester 3 en dient het digitap portfolio in op het einde van semester 5 – en voor de stage - in.

De student kan voor professionalisering (een wettelijk verplichte beroepsactiviteit van de diëtist) geen vrijstelling vragen op basis van reeds behaalde opleidingsonderdelen die in aanmerking komen voor professionalisering. De student kiest dan andere activiteiten om zijn competenties verder uit te breiden.

Het portfolio bestaat uit professionaliseringsactiviteiten van het huidige academiejaar en de twee voorgaande academiejaren.

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Digitale cursus via de elektronische leeromgeving Digitap



Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges2,00 uren
  • Omschrijving: de effectieve werkvorm wordt gecommuniceerd via digitap.
Practicum en/of oefeningen
Vormen van groepsleren
Werkplekleren en/of stage
Werktijd buiten de contacturen76,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarPortfolio100,00zie toetsing (tekst)
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarPortfolio100,00zie toetsing (tekst)

Toetsing (tekst)

Zie opleidingskaart voor meer info.

De student haalt het opleidingsonderdeel Professionalisering als hij voor 78u werkveldervaring kan aantonen. De score wordt berekend als:
student bewijst 3 studiepunten: 12/20
student bewijst minder dan 3 studiepunten: 7/20
student bewijst minstens 4 studiepunten: 16/20
student bewijst minstens 5 studiepunten: 18/20