Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Gezondheid en Wetenschap
Food & Nutrition W332076/2783/2223/1/47
Studiegids

Food & Nutrition W3

32076/2783/2223/1/47
Academiejaar 2022-23
Komt voor in:
  • Bachelor in de voedings- en dieetkunde, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 4 studiepunten
Men kan dit opleidingsonderdeel niet volgen binnen een
  • examencontract (met het oog op het behalen van een creditbewijs).
  • examencontract (met het oog op het behalen van een diploma).
Co-titularis(sen): Aerts Ingrid, Beuselinck Axelle, Vanherle Koen, Van Vlaslaer Veerle
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2022 (1ste semester)
Tweede examenkans: niet mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 98,00 uren

Volgtijdelijkheid

(simultaan te volgen met Diƫtetiek W3 EN simultaan te volgen met Voedingsmiddelenleer W3 EN simultaan te volgen met Toegepaste Psychologie W3 EN simultaan te volgen met Methoden en onderzoek W3) EN binnen het opleidingsprogramma al minstens 40 studiepunten afgewerkt hebben.

Korte omschrijving

Dit zijn de uitdagingen van het thema-onderdeel "Food & Nutrition W3"

OLR-Leerdoelen (lijst)

(zelf)reflectie
beschrijft objectief wat hij in een bepaalde situatie deed, dacht en voelde
beschrijft objectief wat de ander in een bepaalde situatie deed, dacht en voelde
stuurt bij op basis van feedback: doet
samenwerken
geeft feedback aan peers
evidence-based handelen
formuleert een onderzoeksvraag voor een gegeven situatie
geeft een wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor een gegeven uitdaging
maakt een onderscheid tussen wetenschappelijk correcte en onvoldoende onderbouwde informatie
onderscheidt waarheid van fictie
maakt een professioneel rapport over een evidence based fact check van een populaire voedingsbewering

Leerinhoud

Uidaging 2.1
Uidaging 2.3

Elke uitdaging wordt omschreven in een afzonderlijk document dat via Digitap ter beschikking wordt gesteld

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Opleidingskaart VD

Zie Digitap

Nutritionele berekeningen gebeuren met de software Nutridiëtist. De leermiddelen bevatten de jaarlijkse licentie.

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges5,00 uren
Vormen van groepsleren20,00 uren
Werktijd buiten de contacturen73,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor beide examenkansen, niet herhaalbaar in tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarPortfolio100,00voor de puntenverdeling over de verschillende onderdelen van het portfolio: zie opleidingskaart van het lopende academiejaar

Toetsing (tekst)

Voor de verdeling: zie digitap cursus voor inleiding en afspraken voor dit opleidingsonderdeel + zie digitap cursus OpleidingVD voor de tabel met het overzicht van de puntenverdeling over de verschillende onderdelen van het portfolio.

Het portfolio wordt opgevraagd voor evaluatie. Het nooit ter beschikking stellen van het portfolio zal leiden tot de code F ("Fail") voor het volledige opleidingsonderdeel.

Afspraak over afwezigheid bij een ‘live’ uitdaging: de student kan deze niet inhalen en krijgt een afwezigheidscode indien er een deelcijfer aan de uitdaging gekoppeld is. Bij de berekening van het examenresultaat voor het gehele opleidingsonderdeel wordt deze afwezigheidscode als een 0 beschouwd.". De student vervangt de taak in het portfolio door een wettiging van de afwezigheid. De student contacteert de promotor van de uitdaging via mail om de afwezigheid te melden. De promotor geeft via mail antwoord over wat hij/zij als wettiging verwacht. De student voegt deze mail en de eventueel gevraagde extra wettiging in het portfolio toe in de plaats van de uitdaging. Alleen in het geval deze documenten ontbreken krijgt de student een minpunt van de portfolio-lezer.