Academiejaar
2022-23
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Co-titularis(sen): De Peuter Eddy, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Frans
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Frans I behandelt het gepast en respectvol communiceren in het Frans in standaardsituaties in de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Frans I bereidt voor op het uitoefenen van functies in de logies-, restaurant- en cateringsector die een zekere vaardigheid in het Frans vereisen in standaardsituaties, alsook op het olod Taal- & communicatievaardigheid: Frans II, dat een uitgebreidere kennis van het Frans vereist.
OLR-Leerdoelen (lijst)
12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context.
De student verklaart de aangeleerde Franse woordenschat uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student voert in het Frans gesprekken (telefonisch en face-to-face) in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student noteert in helder Frans informatie uit gesprekken in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student beantwoordt veel voorkomende vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Frans (mondeling en schriftelijk). De student geeft kort redenen en verklaringen
|
De student verstuurt en beantwoordt in helder Frans e-mails over standaardonderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student reageert in het Frans op standaardklachten van gasten/klanten en leveranciers (mondeling en schriftelijk)
|
De student maakt in het Frans doeltreffend afspraken met zijn collega's en leveranciers (mondeling en schriftelijk)
|
Leerinhoud
- Sectorgerelateerde woordenschat, uitdrukkingen en zinsconstructies in het Frans uitbreiden en inoefenen
- Op vlotte wijze in het Frans communiceren in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector: (telefonisch) onthaal, reservaties en bestellingen, bespreking van een evenement (cateringbedrijf), annuleringen, verstrekken van informatie over de ligging, infrastructuur en faciliteiten van logies/restaurant, invullen van een hotelfiche.
- Op een hoffelijke en respectvolle manier in het Frans omgaan met gasten/klanten.
Studiematerialen (lijst)
(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht
Hôtellerie-restauration.comVerplichtStudiematerialen (tekst): Verplicht
Sophie Corbeau, Chantal Dubois, Jean-Luc Penfornis, Laurent Semichon (2013). Hôtellerie-restauration.com - Livre de l'élève + DVD Rom - 2ème édition. Uitgever: Clé international ISBN : 978-2-09-038046-0
Cursus samengesteld door de lectoren
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Kennis- en inzichtstoets in de examenreeks | 50,00 | |
Academiejaar | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Kennis- en inzichtstoets in de examenreeks | 50,00 | |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | |