Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Business en Recht
Taal- & communicatievaardigheid: Engels I32193/2845/2223/1/02
Studiegids

Taal- & communicatievaardigheid: Engels I

32193/2845/2223/1/02
Academiejaar 2022-23
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Cuypers Maryse, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Engels
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I behandelt gepaste communicatie in het Engels in standaardsituaties in de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I bereidt voor op het uitoefenen van functies in de logies-, restaurant- en cateringsector die een zekere vaardigheid in het Engels vereisen in standaardsituaties, alsook op het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels II, dat een uitgebreidere taalbeheersing van het Engels vereist. 

OLR-Leerdoelen (lijst)

12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context. 
De student voert in het Engels gesprekken (telefonisch en face-to-face) in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student verklaart de aangeleerde Engelse woordenschat uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student beantwoordt veel voorkomende vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk)
De student verstuurt en beantwoordt in helder Engels e-mails over standaardonderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student noteert in helder Engels informatie uit gesprekken in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student reageert in het Engels op standaardklachten van gasten/klanten en leveranciers (mondeling en schriftelijk)
De student maakt in het Engels doeltreffend afspraken met zijn collega's en leveranciers (mondeling en schriftelijk)

Leerinhoud

  • De Engelse taal inoefenen om mondeling te communiceren in standaardsituaties
  • Gasten altijd op een respectvolle en beleefde manier behandelen in het Engels
  • Standaarddialogen met gasten begrijpen en op een gepaste manier vragen beantwoorden in het Engels
  • Standaard zakelijke brieven en e-mails schrijven en lezen

Studiematerialen (lijst)

(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht
  • Auteur: lector

Studiematerialen (tekst): Verplicht

  • Nadolny, A. (2011). Hotel and Catering Milestones: Engels voor het Hotel-en restaurantwezen. Antwerpen: Intertaal.

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges12,00 uren
Practicum en/of oefeningen12,00 uren
Werktijd buiten de contacturen54,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarVaardigheidstoets in de examenreeks50,00schriftelijk + mondeling
AcademiejaarVaardigheidstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie)50,00schriftelijk
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks100,00schriftelijk + mondeling

Toetsing (tekst)

permanente evaluatie 40%
examen 60%