Academiejaar
2022-23
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Co-titularis(sen): Cuypers Maryse, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Engels
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I behandelt gepaste communicatie in het Engels in standaardsituaties in de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I bereidt voor op het uitoefenen van functies in de logies-, restaurant- en cateringsector die een zekere vaardigheid in het Engels vereisen in standaardsituaties, alsook op het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels II, dat een uitgebreidere taalbeheersing van het Engels vereist.
OLR-Leerdoelen (lijst)
12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context.
De student voert in het Engels gesprekken (telefonisch en face-to-face) in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student verklaart de aangeleerde Engelse woordenschat uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student beantwoordt veel voorkomende vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk)
|
De student verstuurt en beantwoordt in helder Engels e-mails over standaardonderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student noteert in helder Engels informatie uit gesprekken in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
|
De student reageert in het Engels op standaardklachten van gasten/klanten en leveranciers (mondeling en schriftelijk)
|
De student maakt in het Engels doeltreffend afspraken met zijn collega's en leveranciers (mondeling en schriftelijk)
|
Leerinhoud
- De Engelse taal inoefenen om mondeling te communiceren in standaardsituaties
- Gasten altijd op een respectvolle en beleefde manier behandelen in het Engels
- Standaarddialogen met gasten begrijpen en op een gepaste manier vragen beantwoorden in het Engels
- Standaard zakelijke brieven en e-mails schrijven en lezen
Studiematerialen (lijst)
(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.VerplichtStudiematerialen (tekst): Verplicht
- Nadolny, A. (2011). Hotel and Catering Milestones: Engels voor het Hotel-en restaurantwezen. Antwerpen: Intertaal.
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | schriftelijk + mondeling |
Academiejaar | Vaardigheidstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie) | 50,00 | schriftelijk |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 100,00 | schriftelijk + mondeling |
Toetsing (tekst)
permanente evaluatie 40%
examen 60%