Academiejaar
2022-23
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Co-titularis(sen): Maerevoet Johan, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Dit opleidingsonderdeel bereidt studenten die geen hotelopleiding volgden voor op de startcriteria van deze opleiding i.v.m de hospitalitysector.
Je krijgt zicht op het belang van een gedreven gastheer- of -vrouw die de totaalbeleving van de gast in zijn/haar restaurant vooropstelt.
OLR-Leerdoelen (lijst)
01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.
De student hanteert sectorgebonden terminologie die gebruikt wordt binnen keuken en restaurant.
|
De student bespreekt de verschillende serveer- en bereidingstechnieken van dranken en gerechten. |
De student stelt een bestellijst op voor een vooropgesteld gerecht.
|
De student bespreekt de praktische organisatie van een keuken en restaurant.
|
De student werkt een receptuur uit voor een tweegangenmenu.
|
De student bespreekt de producteigenschappen van voeding en dranken.
|
De student bespreekt de basisprincipes van etiquette binnen de context van een restaurant. |
Leerinhoud
Het opleidingsonderdeel F&B-producten & -diensten behandelt volgende leerinhouden:
- de basis van bereidingstechnieken
- de basis serveertechnieken
- basis menuleer
- basis dienstverlening
- basis zaaltechnologie
- basis etiquette
Studiematerialen (lijst)
(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.VerplichtStudiematerialen (tekst): Verplicht
Eigen cursus samengesteld door de lector wordt bezorgd via het elektronisch leerplatform.
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Kennis- en inzichtstoets in de examenreeks | 75,00 | |
Academiejaar | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 25,00 | |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Kennis- en inzichtstoets in de examenreeks | 75,00 | |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 25,00 | |