Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Business en Recht
"F&B-producten en -diensten32198/2845/2223/1/75
Studiegids

"F&B-producten en -diensten

32198/2845/2223/1/75
Academiejaar 2022-23
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Maerevoet Johan, Van Thiel Daniel
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Dit opleidingsonderdeel bereidt studenten die geen hotelopleiding volgden voor op de startcriteria van deze opleiding i.v.m de hospitalitysector.
Je krijgt zicht op het belang van een gedreven gastheer- of -vrouw die de totaalbeleving van de gast in zijn/haar restaurant vooropstelt.

OLR-Leerdoelen (lijst)

01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de  correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.  
De student hanteert sectorgebonden terminologie die gebruikt wordt binnen keuken en restaurant.
De student bespreekt de verschillende serveer- en bereidingstechnieken van dranken en gerechten.
De student stelt een bestellijst op voor een vooropgesteld gerecht.
De student bespreekt de praktische organisatie van een keuken en restaurant.
De student werkt een receptuur uit voor een tweegangenmenu.
De student bespreekt de producteigenschappen van voeding en dranken.
De student bespreekt de basisprincipes van etiquette binnen de context van een restaurant.

Leerinhoud

Het opleidingsonderdeel F&B-producten & -diensten behandelt volgende leerinhouden:

  • de basis van bereidingstechnieken
  • de basis serveertechnieken
  • basis menuleer
  • basis dienstverlening
  • basis zaaltechnologie
  • basis etiquette

Studiematerialen (lijst)

(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht
  • Auteur: lector

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Eigen cursus samengesteld door de lector wordt bezorgd via het elektronisch leerplatform.

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing2,00 uren
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges16,00 uren
Practicum en/of oefeningen8,00 uren
Werktijd buiten de contacturen52,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarKennis- en inzichtstoets in de examenreeks75,00
AcademiejaarVaardigheidstoets in de examenreeks25,00
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennis- en inzichtstoets in de examenreeks75,00
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks25,00