Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Business en Recht
Introductie Frans/Engels32201/2845/2223/1/80
Studiegids

Introductie Frans/Engels

32201/2845/2223/1/80
Academiejaar 2022-23
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Cuypers Maryse, De Peuter Eddy
Onderwijstalen: Engels, Frans
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het opleidingsonderdeel Introductie Frans/Engels bereidt de student voor op de opleidingsonderdelen taal- & communicatievaardigheid: Frans I en Taal- & communicatievaardigheid: Engels I.

Engels: Tijdens de lessen worden tussentijdse oefeningen en toetsen gedaan (niet op punten). Vanuit de feedback op deze oefeningen en toetsing krijgt de student meer inzicht in het leerproces. Het biedt leerkansen om het leerproces bij te sturen waar nodig om de doelstellingen te bereiken. 

OLR-Leerdoelen (lijst)

12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context. 
De student voert eenvoudige gesprekken (telefonisch en face-to-face) in het Frans in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student noteert in het Frans essentiële informatie uit eenvoudige gesprekken in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student voert eenvoudige gesprekken (telefonisch en face-to-face) in het Engels in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student noteert in het Engels essentiële informatie uit eenvoudige gesprekken in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student beantwoordt in het Frans eenvoudige e-mails over vertrouwde onderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student beantwoordt in het Engels eenvoudige e-mails over vertrouwde onderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
De student beantwoordt eenvoudige vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Frans (mondeling en schriftelijk)
De student beantwoordt eenvoudige vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk)

Leerinhoud

Binnen het opleidingsonderdeel Introductie Frans/Engels leert de student om in het Frans en het Engels op eenvoudige wijze te communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector. Volgende thema's komen aan bod:

  • eenvoudige sectorgerelateerde woordenschat, uitdrukkingen en zinsconstructies
  • communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector: (telefonisch) onthaal, reservaties en bestellingen, informatie over de ligging en infrastructuur van logies/restaurant, inhoud van een brochure/website
  • op een hoffelijke en respectvolle manier omgaan met gasten/klanten

Studiematerialen (lijst)

(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht
  • Auteur: lector
Hotellerie restauration. comVerplicht
Taalsoftware eXplioVerplicht

Studiematerialen (tekst): Verplicht

  • Cursus samengesteld door de lectoren

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing2,00 uren
  • Opmerking: 1u Frans en 1u Engels
Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges24,00 uren
Werktijd buiten de contacturen52,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarVaardigheidstoets in de examenreeks50,00Schriftelijk examen Frans
AcademiejaarVaardigheidstoets in de examenreeks50,00Schriftelijk examen Engels
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks50,00Schriftelijk examen Engels. Indien de student voor het deelexamen Engels ten minste 10 op 20 behaalde in de eerste examenperiode, wordt dit resultaat overgedragen van de eerste naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode.
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks50,00Schriftelijk examen Frans. Indien de student voor het deelexamen Frans ten minste 10 op 20 behaalde in de eerste examenperiode, wordt dit resultaat overgedragen van de eerste naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode.