Academiejaar
2022-23
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
5 studiepunten
Co-titularis(sen): Van Thiel Daniel, Wintgens Barbara
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 130,00 uren
Korte omschrijving
Binnen het opleidingsonderdeel Cateringpraktijk staat het volgende centraal:
- de organisatie en uitvoering van een evenement;
- het realiseren van een volledig evenement, van administratie over communicatie tot operationele totstandkoming. Uitgangspunten hierbij zijn de vraag en verwachtingen van je klant/gast/opdrachtgever.
- inzicht in een efficiënte (financiële) administratie.
Je leert hoe de dagelijkse praktijk van het runnen van een cateringbedrijf verloopt.
OLR-Leerdoelen (lijst)
03: Aanbod afdeling samenstellen: Stelt een evenwichtig, kwalitatief en commercieel rendabel aanbod samen binnen de eigen afdeling.
De student maakt een keuze in het gerechten- en drankenaanbod op basis van een cateringopdracht. |
De student stelt een kostenraming op voor een cateringopdracht. |
08: Voorraad afdeling beheren: Controleert, registreert en beheert voorraad, bestellingen en leveringen van de eigen afdeling.
De student maakt een bestelling op met betrekking tot een cateringopdracht. |
10: Bijdragen aan beheer personeelszaken, coaching en vorming afdeling: Draagt bij aan het beheer van personeelszaken en de coaching en vorming van werknemers en stagiairs binnen de eigen afdeling.
De student stelt een personeelsplan op met betrekking tot een cateringproject. |
13C: Dranken/gerechten bereiden: Maakt dranken en gerechten klaar, gebruikmakend van de juiste bereidingstechnieken.
De student maakt dranken klaar gebruikmakend van de juiste technieken. |
De student maakt gerechten klaar gebruikmakend van de juiste technieken. |
14C: Bereidingen serveren en leveren: Levert of serveert bereidingen met aandacht voor dresseer- en presentatietechnieken.
De student dresseert en presenteert een bereiding van een gerecht en een drank. |
15C: Technische fiches uitwerken: Werkt technische fiches uit voor alle bereidingen in de diverse keukens. De gegradueerde bestudeert hiervoor de optimale bereidingswijze en bepaalt de efficiënte werkmethodes.
De student stelt technische fiches op voor de uitvoering van gerechten en dranken van een cateringproject.
|
Leerinhoud
Deel 1 Organisatie feest/evenement
- Feestfases
- Analyse klantenverwachtingen
- Planning
- Offerte
- Technische fiches
Deel 2 Uitvoering evenement
• Voedselproductie
• Personeelsplan
• Dienstverlening
Deel 3 Afronding evenement
Studiematerialen (lijst)
(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.VerplichtStudiematerialen (tekst): Verplicht
* Cursus en Pp-presentaties met voorbeelden en links
* Autocontrolegids voor de sector (recentste versie)
* Als ondersteuning voor de groepsopdracht wordt aanvullende informatie via digitale weg ter beschikking gesteld
* Vakliteratuur
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Vaardigheidstoets eenmalig tijdens de lesweken | 80,00 | Opdrachten/toepassingen (in te leveren tijdens de lesweken) |
Academiejaar | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 20,00 | Opdrachten die gemaakt worden tijdens een openboek examen |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 20,00 | Opdrachten die gemaakt worden tijdens een openboek examen |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 80,00 | Opdrachten/toepassingen (in te leveren in de examenweek) |