Academiejaar
2022-23
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
10 studiepunten
Men kan dit opleidingsonderdeel niet volgen binnen een
- examencontract (met het oog op het behalen van een creditbewijs).
- examencontract (met het oog op het behalen van een diploma).
Co-titularis(sen): Holthof Christian, Van Thiel Daniel, Wintgens Barbara
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Academiejaar
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Voor dit opleidingsonderdeel moet je slagen (wordt nooit getolereerd).
Totale studietijd: 260,00 uren
Korte omschrijving
Het OLOD Werkplekleren A behandelt de courante basisvaardigheden binnen de logies-, restaurant-, en cateringsector.
De studenten met vooropleiding 'hotel' oefenen de competenties in bij de werkplek.
Het OLOD Werkplekleren B bereidt voor op het OLOD Werkplekleren binnen de afstudeerrichtingen Logies-, Restaurant of Cateringmanagement.
OLR-Leerdoelen (lijst)
01: Dagelijkse werking: Handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling.
De student handelt vanuit een actuele kennis van de horecasector en neemt verantwoordelijkheid op voor de correcte dagelijkse werking van de eigen afdeling. |
05: Verhuur/verkoop afdeling in kaart brengen en een leven lang leren: Brengt de verhuur/verkoop van producten en diensten binnen de eigen afdeling in kaart. Op basis van ontwikkelingen in het eigen vakgebied, beperkte marktstudies, een inschatting van de vraag en de wensen van de beoogde gasten/klanten en de vooropgestelde doelstellingen, stuurt de gegradueerde bij in overleg met het management.
De student analyseert het bedrijf of specifieke afdeling en brengt hierbij relevante parameters in kaart. |
07: Professioneel werken en veiligheidsvoorschriften toepassen: Handelt volgens de hygiëne-, onderhouds-, veiligheids- en overige geldende wetgeving en waakt over de naleving ervan binnen de eigen afdeling.
De student handelt volgens de hygiëne-, onderhouds-, veiligheids- en overige geldende wetgeving binnen de eigen afdeling. |
11: In team werken: Werkt teamgericht in een interculturele en/of multidisciplinaire beroepsomgeving. De gegradueerde plant de operationele werkzaamheden van het team en stuurt bij.
De student werkt teamgericht in een interculturele en/of multidisciplinaire beroepsomgeving. |
12: Meertalig functioneel communiceren: Communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context.
De student communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega's in een interculturele en meertalige context. |
Studiematerialen (lijst)
Overeenkomst werkpleklerenVerplicht
Reglement werkpleklerenVerplicht
Studiewijzer (beschikbaar via Digitap)VerplichtStudiematerialen (tekst): Verplicht
Document Werkplekleren + de in te vullen contracten voor het Werkplekleren.
Het benodigde studiemateriaal wordt tijdens de eerste les aan de student voorgesteld.
Het studiemateriaal dat door de docent ter beschikking gesteld wordt zal via het elektronisch leerplatform tijdens aan de student bezorgd worden.
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor beide examenkansen, niet herhaalbaar in tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Academiejaar | Praktijkbeoordeling in een professionele context | 50,00 | Zie studiewijzer voor meer info over de evaluatie en afspraken. |
Academiejaar | Reflectieopdracht eenmalig tijdens de lesweken | 25,00 | Zie studiewijzer voor meer info over de evaluatie en afspraken. |
Academiejaar | Vaardigheidstoets eenmalig tijdens de lesweken | 25,00 | Zie studiewijzer voor meer info over de evaluatie en afspraken. |