Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Business en Recht
Talentmanagement III36895/2788/2223/1/25
Studiegids

Talentmanagement III

36895/2788/2223/1/25
Academiejaar 2022-23
Komt voor in:
  • Bachelor in het hotelmanagement, trajectschijf 3
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): De Greef Rit
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Academiejaar
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2022 (Academiejaar)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Volgtijdelijkheid

simultaan te volgen met Managementstage/3 & 4 OF simultaan te volgen met Managementstage/3-4.

Korte omschrijving

Dit opleidingsonderdeel start reeds op in module 1 en eindigt in module 4. Er zijn minstens twee colleges per module (zie WebUntis).

In het opleidingsonderdeel Talentmanagement III werken studenten actief aan hun soft skills.

Studenten volgen verschillende workshops met het oog op hun eigen professionalisering (pitchen, solliciteren, LinkedIn pagina uitbouwen...). Het schrijven van een goede CV en motivatiebrief en het uitbouwen van een professionele LinkedIn pagina zijn hierbij na te streven doelstellingen.

Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan 'netwerken'. Studenten nemen deel aan Futur Hotello. Dit een netwerkevent georganiseerd door HotelloTOP (netwerkplatform voor professionals uit de hotellerie) en de Belgische Hotel Managementscholen biedt studenten de kans om professionele contacten te leggen, te netwerken en zich te ontwikkelen.  Via een elevatorpitch op het event leren studenten zich ook professioneel voor te stellen. Aan de hand van een portfolio brengen studenten in kaart hoe zij aan hun netwerk gebouwd hebben in de afgelopen drie jaar.

Ook levenslang en levensbreed leren staat hier centraal. Studenten reflecteren kritisch over actuele ontwikkelingen en trends binnen de sector op basis van workshops, webinars of podcast die zij gevolgd hebben. . 

OLR-Leerdoelen (lijst)

Netwerk / internationaal
De student bouwt aan een netwerk in de hospitalitysector binnen en buiten de organisatie, in internationale , interculturele en multidisciplinaire omgeving.
De student reflecteert over het eigen profiel en netwerkcapaciteiten vanuit professionele ervaringen.
De student gebruikt zijn/haar LinkedIn profiel en pagina’s actief bij het uitbouwen van het eigen netwerk.
Communicatie / taalvaardigheid
De student stelt zichzelf professioneel voor zowel mondeling en schriftelijk in het Nederlands.
Levenslang leren/reflectie
Vanuit de noodzaak van de complexiteit van de snel evoluerende hospitalitysector en de noodzaak van levenslang en levensbreed leren, reflecteert de student kritisch over recente actuele ontwikkelingen, trends en/of nieuwe technologieën binnen de sector.

Leerinhoud

Student neemt deel aan Future Hotello event en schrijft een elevatorpitch, Cv en motivatiebrief.

Tijdens het event pitcht de student zijn/haar elevatorpitch - mondeling.

Student volgt in de loop van het academiejaar een aantal activiteiten in de hospitalitysector - zie studiewijzer.

De student meet zijn/haar softskills dmv de Kysstest en volgt deze skills verder op in de positiebepalingsfiche.

De student breidt zijn/haar netwerk aanzienlijk uit dmv het LinkedInaccount dat aangemaakt werd in Talentmanagement II.

De student toont aan in zijn/haar portfolio op welke manier hij aan zijn/haar netwerk bouwt.
Hij/zij kan visualiseren welke connecties hij heeft en op welke manier dit een meerwaarde vormt.

Studiematerialen (lijst)

Studiewijzer (beschikbaar via Digitap)Verplicht
Presentaties en cursusmateriaal op DigitapVerplicht

Onderwijsorganisatie

Examentijd
Voorziene tijd voor toetsing0,50 uren
Werkvormen
Practicum en/of oefeningen20,00 uren
  • Opmerking: Workshops
Werktijd buiten de contacturen57,50 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
AcademiejaarPortfolio20,00Portfolio waarin de student aantoont hoe deze een netwerk heeft opgebouwd en gebruikt heeft tijdens de opleiding.
AcademiejaarReflectieopdracht permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie)40,00reflectie m.b.t actuele ontwikkelingen binnen de sector (20%) en reflectie m.b.t. het eigen profiel (20%)
AcademiejaarVaardigheidstoets eenmalig tijdens de lesweken20,00mondelinge toelichting door student bij de opbouw van zijn/haar professionele LinkedIn pagina
AcademiejaarVaardigheidstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie)20,00elevatorpitch, CV en motivatiebrief
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodePortfolio20,00Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode.
Tweede examenperiodeReflectieopdracht in de examenreeks40,00Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode.
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks20,00Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen (LinkedIn pagina) een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode.
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks20,00Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen (Elevatorpitch, CV en motivatiebrief) een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode.

Toetsing (tekst)

De leerdoelen worden door middel van vaardigheidstoetsen, reflectieopdrachten en een portfolio getoetst. Zie studiewijzer voor meer info.