Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Business en Recht
Taal- & communicatievaardigheid: Frans I 32192/3327/2425/1/69
Studiegids

Taal- & communicatievaardigheid: Frans I 

32192/3327/2425/1/69
Academiejaar 2024-25
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): Coraj Rudina
Onderwijstalen: Frans
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Frans I behandelt het gepast en respectvol communiceren in het Frans in standaardsituaties in de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Frans I bereidt voor op het uitoefenen van functies in de logies-, restaurant- en cateringsector die een zekere vaardigheid in het Frans vereisen in standaardsituaties, alsook op het olod Taal- & communicatievaardigheid: Frans II, dat een uitgebreidere kennis van het Frans vereist.   

OLR-Leerdoelen (lijst)

Je communiceert vanuit een hospitality grondhouding, zowel schriftelijk als mondeling, met aandacht voor de diverse en meertalige werkcontext.
Je ontvangt klanten op een professionele manier in het Frans in een algemene context.
Je ontvangt klanten op een professionele manier in het Frans aan de receptie van het hotel (klanten met én zonder reservatie).
Je legt aan de klant uit over welke diensten en faciliteiten het hotel/de hotelkamer beschikt.
Je helpt klanten op een profesionele manier in het Frans bij de reservatie van een tafel in het restaurant.
Je helpt klanten op een profesionele manier in het Frans bij de boeking van een hotelkamer, via telefoon en online.
Je kent het antwoord op een aantal eenvoudige vragen mbt de Franse cultuur (Nationale Feestdag, gastronomische specialiteiten, maaltijden).
Je communiceert, zowel mondeling als schriftelijk, op een hoffelijke en respectvolle manier met hotelgasten. 

Leerinhoud

 

Studiematerialen (lijst)

(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht
  • Auteur: lector
BienvenueVerplicht
  • Auteur: Storme C.
Taalsoftware eXplioVerplicht

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Sophie Corbeau, Chantal Dubois, Jean-Luc Penfornis, Laurent Semichon (2013). Hôtellerie-restauration.com - Livre de l'élève + DVD Rom - 2ème édition. Uitgever: Clé international ISBN : 978-2-09-038046-0

Cursus samengesteld door de lectoren

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges8,00 uren
Practicum en/of oefeningen8,00 uren
Vormen van groepsleren8,00 uren
Werktijd buiten de contacturen54,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
Eerste examenperiodeKennis- en inzichtstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie)50,00
Eerste examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks50,00
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennis- en inzichtstoets in de examenreeks50,00
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks50,00

Toetsing (tekst)

De totale examentijd bestaat uit de voorziene tijd plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus reeds inbegrepen.