Academiejaar
2024-25
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Titularis: Cuypers Maryse
Onderwijstalen: Engels
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I behandelt gepaste communicatie in het Engels in standaardsituaties in de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I bereidt voor op het uitoefenen van functies in de logies-, restaurant- en cateringsector die een zekere vaardigheid in het Engels vereisen in standaardsituaties, alsook op het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels II, dat een uitgebreidere taalbeheersing van het Engels vereist.
OLR-Leerdoelen (lijst)
Je communiceert vanuit een hospitality grondhouding, zowel schriftelijk als mondeling, met aandacht voor de diverse en meertalige werkcontext.
Je beantwoordt veel voorkomende vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk) |
Je maakt in het Engels doeltreffend afspraken met zijn collega's en leveranciers (mondeling en schriftelijk) |
Je noteert in helder Engels informatie uit gesprekken in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector |
Je verstuurt en beantwoordt in helder Engels e-mails over standaardonderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector |
Je vertaalt de aangeleerde Engelse woordenschat uit de logies-, restaurant- en cateringsector naar het Nederlands en vice versa. |
Je voert in het Engels gesprekken (telefonisch en face-to-face) in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector |
Je voert promotie via diverse kanalen en bouwt duurzame klantrelaties op.
Je gebruikt adequate informatie- en communicatiemiddelen om promotie te voeren. |
Leerinhoud
- De Engelse taal inoefenen om mondeling te communiceren in standaardsituaties
- Gasten altijd op een respectvolle en beleefde manier behandelen in het Engels
- Standaarddialogen met gasten begrijpen en op een gepaste manier vragen beantwoorden in het Engels
- Standaard zakelijke brieven en e-mails schrijven en lezen
Studiematerialen (lijst)
(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht Studiematerialen (tekst): Verplicht
- Cobuild Key words for Hospitality (op Digitap)
Studiematerialen (tekst): Aanbevolen
- Cobuild Key words for Hospitality (on Digitap)
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | schriftelijk + mondeling |
Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie) | 50,00 | schriftelijk + mondeling |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 100,00 | schriftelijk + mondeling |
Toetsing (tekst)
- Permanente evaluatie: 50%
- Examen: 50%
De totale examentijd bestaat uit de voorziene tijd plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus reeds inbegrepen.