Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Business en Recht
Taal- & communicatievaardigheid: Engels I32193/3327/2425/1/06
Studiegids

Taal- & communicatievaardigheid: Engels I

32193/3327/2425/1/06
Academiejaar 2024-25
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Titularis: Cuypers Maryse
Onderwijstalen: Engels
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Korte omschrijving

Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I behandelt gepaste communicatie in het Engels in standaardsituaties in de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I bereidt voor op het uitoefenen van functies in de logies-, restaurant- en cateringsector die een zekere vaardigheid in het Engels vereisen in standaardsituaties, alsook op het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels II, dat een uitgebreidere taalbeheersing van het Engels vereist. 

OLR-Leerdoelen (lijst)

Je communiceert vanuit een hospitality grondhouding, zowel schriftelijk als mondeling, met aandacht voor de diverse en meertalige werkcontext.
Je beantwoordt veel voorkomende vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk)
Je maakt in het Engels doeltreffend afspraken met zijn collega's en leveranciers (mondeling en schriftelijk)
Je noteert in helder Engels informatie uit gesprekken in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
Je verstuurt en beantwoordt in helder Engels e-mails over standaardonderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector
Je vertaalt de aangeleerde Engelse woordenschat uit de logies-, restaurant- en cateringsector naar het Nederlands en vice versa.
Je voert in het Engels gesprekken (telefonisch en face-to-face) in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector
Je voert promotie via diverse kanalen en bouwt duurzame klantrelaties op.
Je gebruikt adequate informatie- en communicatiemiddelen om promotie te voeren.

Leerinhoud

  • De Engelse taal inoefenen om mondeling te communiceren in standaardsituaties
  • Gasten altijd op een respectvolle en beleefde manier behandelen in het Engels
  • Standaarddialogen met gasten begrijpen en op een gepaste manier vragen beantwoorden in het Engels
  • Standaard zakelijke brieven en e-mails schrijven en lezen

Studiematerialen (lijst)

(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht
  • Auteur: lector

Studiematerialen (tekst): Verplicht

- Cobuild Key words for Hospitality (op Digitap)

Studiematerialen (tekst): Aanbevolen

- Cobuild Key words for Hospitality (on Digitap)

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges12,00 uren
Practicum en/of oefeningen12,00 uren
Werktijd buiten de contacturen54,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
Eerste examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks50,00schriftelijk + mondeling
Eerste examenperiodeVaardigheidstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie)50,00schriftelijk + mondeling
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks100,00schriftelijk + mondeling

Toetsing (tekst)

- Permanente evaluatie: 50%

- Examen: 50%



De totale examentijd bestaat uit de voorziene tijd plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus reeds inbegrepen.