Academiejaar
2024-25
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Co-titularis(sen): Cuypers Maryse, Storme Caroline
Onderwijstalen: Engels, Frans
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het opleidingsonderdeel Introductie Frans/Engels bereidt de student voor op de opleidingsonderdelen taal- & communicatievaardigheid: Frans I en Taal- & communicatievaardigheid: Engels I.
Engels: Tijdens de lessen worden tussentijdse oefeningen en toetsen gedaan (niet op punten). Vanuit de feedback op deze oefeningen en toetsing krijgt de student meer inzicht in het leerproces. Het biedt leerkansen om het leerproces bij te sturen waar nodig om de doelstellingen te bereiken.
OLR-Leerdoelen (lijst)
Je communiceert vanuit een hospitality grondhouding, zowel schriftelijk als mondeling, met aandacht voor de diverse en meertalige werkcontext.
Je beantwoordt eenvoudige vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk) |
Je beantwoordt in het Engels eenvoudige e-mails over vertrouwde onderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector |
Je noteert in het Engels essentiƫle informatie uit eenvoudige gesprekken in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector |
Je past de grammaticale regels van het Frans correct schriftelijk toe |
Je past specifieke woordenschat toe in het Frans in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector (schriftelijk en mondeling). |
Je voert eenvoudige gesprekken (telefonisch en face-to-face) in het Engels in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector |
Leerinhoud
Binnen het opleidingsonderdeel Introductie Frans/Engels leert de student om in het Frans en het Engels op eenvoudige wijze te communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector. Volgende thema's komen aan bod:
- eenvoudige sectorgerelateerde woordenschat, uitdrukkingen en zinsconstructies
- communiceren in vertrouwde situaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector: (telefonisch) onthaal, reservaties en bestellingen, informatie over de ligging en infrastructuur van logies/restaurant, inhoud van een brochure/website
- op een hoffelijke en respectvolle manier omgaan met gasten/klanten
Studiematerialen (lijst)
(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht BienvenueVerplicht Taalsoftware eXplioVerplicht Studiematerialen (tekst): Verplicht
- Cursus samengesteld door de lectoren
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | Schriftelijk examen Frans |
Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | Schriftelijk examen Engels |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | Schriftelijk examen Engels. Indien de student voor het deelexamen Engels ten minste 10 op 20 behaalde in de eerste examenperiode, wordt dit resultaat overgedragen van de eerste naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode.
|
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | Schriftelijk examen Frans. Indien de student voor het deelexamen Frans ten minste 10 op 20 behaalde in de eerste examenperiode, wordt dit resultaat overgedragen van de eerste naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode.
|
Toetsing (tekst)
De totale examentijd bestaat uit de voorziene tijd plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus reeds inbegrepen.