Academiejaar
2024-25
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Titularis: Cuypers Maryse
Onderwijstalen: Engels
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod Taal en communicatievaardigheden: Engels II behandelt het efficiënt kunnen communiceren op een hoger niveau in het Engels in een uitgebreide waaier aan situaties specifiek in de hotelwereld.
Het olod Taal en communicatievaardigheden: Engels II bereidt je voor in het opnemen van functies specifiek in de hotelwereld die een degelijke vaardigheid in het Engels vereisen.
OLR-Leerdoelen (lijst)
Je coördineert het onthaal en de verhuur/verkoop van producten en diensten in afstemming met de verschillende afdelingen en zet daarbij meerdere talen in.
Je antwoordt gepast in het Engels op verschillende klachten van hotelgasten in nagebootste praktijksituaties. |
Je beantwoordt vlot in het Engels mogelijke vragen van hotelgasten. |
Je beantwoordt vragen over gelezen Engelse informatie en teksten in verband met de hotelwereld. |
Je communiceert in Engels bij de uitvoering van dagelijkse taken. |
Je schrijft een correcte e-mail naar mogelijke gasten in het Engels. |
Je voert op een vlotte manier een telefoongesprek in het Engels in een nagebootste hotelsituatie. |
Je communiceert efficiënt in het Engels in verschillende specifieke situaties uit de hotelwereld. |
Leerinhoud
- De Engelse taal inoefenen om op een eenvoudige manier mondeling te kunnen communiceren.
- Gasten altijd op een respectvolle en beleefde manier behandelen in het Engels.
- Conversaties met hotelgasten begrijpen en op een gepaste manier vragen beantwoorden in het Engels.
- Zakelijke brieven en e-mails kunnen schrijven en lezen.
Studiematerialen (lijst)
(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht Studiematerialen (tekst): Verplicht
Hotel and Catering Milestones: Engels voor het Hotel-en restaurantwezen. Intertaal
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | schriftelijk examen |
Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie) | 50,00 | toetsing tijdens lesweken van zowel schriftelijke als mondelinge vaardigheden |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 100,00 | schriftelijke en mondelinge vaardigheden |
Toetsing (tekst)
De totale examentijd bestaat uit de voorziene tijd plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus reeds inbegrepen.