Aanvang van de stage
De student mag maximaal 6 studiepunten opnemen aan andere opleidingsonderdelen die gelijktijdig ingericht worden met Bachelorproef en stage (m.a.w. in één en hetzelfde semester).
Bachelorproef en stage kan op uitzonderlijke basis in semester 1 georganiseerd worden mits de student uiterlijk 31 mei van het voorafgaand academiejaar aan de stagecoördinator heeft gemeld dat hij vervroegd wenst af te studeren én de vooropgestelde procedure volgt.
Zowel voor het eerste semester als het tweede semester is er een aanvraagprocedure voor de stages met strikte deadlines. Alle informatie en deadlines zijn te vinden op digitap. Wanneer de student de redelijke termijn van indienen heeft overschreden, kan het stageteam beslissen de stage te weigeren en uit te stellen naar een volgend semester. Zonder een correct ingevulde en ondertekende overeenkomst, risicoanalyse én werkpostfiche kan de stage niet aanvangen.
Het bijwonen van infosessies over de stage is verplicht.
Slagen voor het opleidingsonderdeel
Als een student een deelcijfer behaalt dat minder is dan de helft en dus niet slaagt voor het onderdeel ‘Praktijkbeoordeling in professionele context’ enerzijds of voor het onderdeel ‘Portfolio’ anderzijds, dan wordt hiervoor een code ‘F’ van ‘Fail’ toegekend aan het volledige opleidingsonderdeel. Hierdoor slaagt de student niet voor dit opleidingsonderdeel.
Dit omdat binnen het onderdeel ‘PRAKTIJKBEOORDELING IN EEN PROFESSIONELE CONTEXT’ de opgedane vaardigheden binnen de opleiding en van vakexperten tijdens de stage beoordeeld worden en omdat binnen het onderdeel PORTFOLIO beoordeeld wordt of de student in staat is om met de nodige softskills deze vaardigheden in een bedrijfscontext toe te passen en aan verschillende doelgroepen, waaronder een eindjury, over te brengen.
Het deelexamen PORTFOLIO wordt voor
- User driven en technology driven stages samengesteld uit volgende onderdelen:
Blueprint
Testen
Documentatie
Presentatie
- Onderzoekstages samengesteld uit volgende onderdelen:
Onderzoeksvraag
Testen
Documentatie
Conclusie
Presentatie
Het deelexamen PRAKTIJKBEOORDELING IN EEN PROFESSIONELE CONTEXT wordt samengesteld uit twee onderdelen:
Soft skills
Hard skills
Tijdens de 2de examenkans kan een student het tekort op het deelexamen PORTFOLIO hernemen.
De student kan het deelexamen PRAKTIJKBEOORDELING IN EEN PROFESSIONELE CONTEXT niet hernemen in de 2de examenkans.
Het cijfer van ‘Portfolio’ wordt tijdens de eindverdediging vastgelegd met een jury van vakexperten. Zonder deelname aan de eindverdediging krijgt de student een 0 voor dit examenonderdeel.
Indien de student een deelcijfer behaalt dat kleiner is dan 10/20 op één of meerdere onderdelen (Presentaties, Analyse, Testen, Documentatie), dan krijgt de student de code ‘F’ van Fail voor het deelexamen ‘Portfolio’. Indien de student een deelcijfer behaalt dat kleiner is dan 10/20 op één of meerdere onderdelen (soft skills, technische skills), dan krijgt de student de code ‘F’ van Fail voor het deelexamen ‘Praktijkbeoordeling in een professionele context’. Het resultaat is een code ‘F’ van ‘Fail’ voor het gehele opleidingsonderdeel, waardoor de student niet slaagt voor dit opleidingsonderdeel.
Tijdens de finale toetsing in dit opleidingsonderdeel brengt de student namelijk alle verschillende essentiële expertises samen om de bachelorproef tot een goed einde te brengen en licht hierbij alle aspecten van het project toe. Tijdens de stage is het noodzakelijk dat de student over voldoende soft skills en technische skills beschikt om in teamverband en in een professionele situatie een IT-project te kunnen uitwerken.
Aanwezigheid tijdens evaluatiemomenten en op de stage
- Tijdens de stage en de intervisiemomenten wordt er permanent geëvalueerd.
Aanwezigheid tijdens de stage en de intervisiemomenten is dan ook verplicht. Telewerk is (beperkt) toegelaten, mits goedkeuring van de werkplek én de opleiding.
- Bij afwezigheid tijdens de stage of een intervisiemoment brengt de student zo snel mogelijk en ten laatste op de dag van de afwezigheid de mentor (werkplek) en de begeleider (AP) op de hoogte via de contactgegevens die zijn opgenomen in de stageovereenkomst.
- Daarnaast moet de afwezigheid ook steeds binnen de 2 kalenderdagen met een medisch attest of bewijs van overmacht gewettigd worden via iBaMaFlex. Je dient het origineel geldig (medisch) attest te bewaren zodat dit in geval van onduidelijkheid alsnog kan worden opgevraagd. Attesten voor deelname aan een rijexamen, privéafspraken, etc. vallen niet onder de noemer van overmacht.
- De student met gewettigde afwezigheid voor de stage kan deze afwezigheid, indien organisatorisch mogelijk, in overleg met de mentor (werkplek) en de begeleider (AP) inhalen.
- De student met ongewettigde afwezigheid voor de stage kan deze afwezigheid niet inhalen. Dit leidt tot een 0-score op het onderdeel PRAKTIJKBEOORDELING IN EEN PROFESSIONELE CONTEXT.
- De student met gewettigde afwezigheid voor het intervisiemoment neemt binnen de 4 kalenderdagen na het gemiste intervisiemoment via mail contact op met de betrokken lector om concrete afspraken te maken.
- De student met ongewettigde afwezigheid voor het intervisiemoment kan dit intervisiemoment niet inhalen.
- De student presteert 60 gewerkte dagen (4 dagen per week) gedurende minstens 15 weken.
Portfolio
- Laattijdig indienen van een portfolio-opdracht resulteert in een 0-score voor die opdracht tenzij de student omwille van medische redenen of overmacht later mag indienen dan de opgegeven deadline.
- Daarnaast moet de aanvraag voor een nieuwe deadline ook steeds binnen de 2 kalenderdagen met een medisch attest of bewijs van overmacht gewettigd worden via iBaMaFlex. Je dient het origineel geldig (medisch) attest te bewaren zodat dit in geval van onduidelijkheid alsnog kan worden opgevraagd. Attesten voor deelname aan een rijexamen, privéafspraken, etc. vallen niet onder de noemer van overmacht.