Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Business en Recht
Talent management34097/3377/2425/1/81
Study guide

Talent management

34097/3377/2425/1/81
Academic year 2024-25
Is found in:
  • Bachelor of Hotel Management, programme stage 1
This is a single course unit.
Study load: 3 credits
Co-ordinator: Van Nijlen Bart
Other teaching staff: Weuts Annelies
Languages: Dutch
Scheduled for: Academic year
This course unit is marked out of 20 (rounded to an integer).
Possible deadlines for learning account: 15.10.2024 (Academic year)
Re-sit exam: is possible.
Possibility of deliberation/tolerance: This course unit is eligible for deliberation/tolerance according to the criteria as determined by the degree programme you are enrolled in.
Total study time: 78,00 hours

Prerequisites

There are no prerequisites for this course.

Learning outcomes (list)

Professional Technical / service-oriented
The student demonstrates basic practical skills related to the kitchen and restaurant business.
Leadership / team skills
The student reflects on their own performance as a team member and links action items to this.
Information processing / ICT
The student collects relevant data regarding the day-to-day operation and organization of a hospitality company and processes this into useful and accessible information for fellow students.
Lifelong learning / reflection
The student reflects critically on his/her future opportunities within the hospitality industry.
The student reflects on his/her learning competencies, motivation and his/her study progress and links action points to this.
The student reflects on his/her basic kitchen and restaurant skills and links action items to them.

Study material (list)

(course) material on the electronic learning platform digitapMandatory
  • Author: lector
Study guide (available via Digitap)Mandatory

Educational organisation (list)

Learning Activities
Collaborative learning24,00 hours
Lectures and / or tutorials6,00 hours
Work time outside of contact hours48,00 hours

Evaluation (list)

Evaluation(s) for first exam chance
MomentForm%Remark
1st examination periodReflection assignment once during class weeks10,00Werkveldoriëntering: verslag gastcollege | Voor dit deelexamen is geen tweede examenkans mogelijk. Het deelcijfer van de eerste examenkans wordt ongeacht het resultaat overgedragen van de eerste naar de tweede examenperiode.
1st examination periodReflection assignment once during class weeks10,00Soft skills reflectieverslag
1st examination periodReflection assignment once during class weeks20,00Studievaardigheden reflectieverslag
1st examination periodSkills assessment once during class weeks40,00Keuken- en restaurantvaardigheden: Groep A: vaardigheidstoets (30%) en reflectieverslag m.b.t. vaardigheden (10%) | Groep B: reflectieverslag m.b.t. vaardigheden (40%)
1st examination periodSkills assessment once during class weeks20,00Werkveldoriëntering: verslag hospitalityweek (15%) en presentatie (5%)
Evaluation(s) for re-sit exam
MomentForm%Remark
2nd examination periodKnowledge and comprehension test once during class weeks10,00Werkveldoriëntering: verslag gastcollege | Voor dit deelexamen is geen tweede examenkans mogelijk. Het deelcijfer van de eerste examenkans wordt ongeacht het resultaat overgedragen van de eerste naar de tweede examenperiode.
2nd examination periodReflection assignment during the examination series10,00Soft skills reflectieverslag | Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode. Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen minder dan 10 op 20 behaalde, dan moet het verslag in de tweede examenperiode herwerkt worden.
2nd examination periodReflection assignment during the examination series20,00Studievaardigheden reflectieverslag | Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode. Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen minder dan 10 op 20 behaalde, dan moet het verslag in de tweede examenperiode herwerkt worden.
2nd examination periodSkills assessment during the examination series40,00Keuken- en restaurantvaardigheden: Groep A: vaardigheidstoets (30%) Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode. Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen minder dan 10 op 20 behaalde, dan neemt de student deel aan de tweede examenkans. Reflectieverslag m.b.t. vaardigheden (10%). Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode. Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen minder dan 10 op 20 behaalde, dan moet het verslag in de tweede examenperiode herwerkt worden. || Groep B: reflectieverslag m.b.t. vaardigheden (40%) Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode. Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen minder dan 10 op 20 behaalde, dan moet het verslag in de tweede examenperiode herwerkt worden.
2nd examination periodSkills assessment during the examination series20,00Werkveldoriëntering: Verslag hospitalityweek (15%) en presentatie (5%) | Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen een deelcijfer behaalt dat ten minste 10 op 20 bedraagt, dan wordt dit deelcijfer overgedragen naar de tweede examenperiode en kan de student dit deelexamen niet hernemen in de tweede examenperiode. Als de student in de eerste examenperiode voor dit deelexamen minder dan 10 op 20 behaalde, dan wordt in samenspraak met de student een nieuw bedrijf geselecteerd waar de opdracht opnieuw moet worden uitgevoerd in de tweede examenperiode.