Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Business en Recht
Managementcase38197/3377/2425/1/92
Studiegids

Managementcase

38197/3377/2425/1/92
Academiejaar 2024-25
Komt voor in:
  • Bachelor in het hotelmanagement, trajectschijf 3
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 9 studiepunten
Titularis: De Smet Wouter
Andere co-titularis(sen): Bongaerts Hanne, De Greef Rit, De Winne Tom, Nicasi Filip, Storme Caroline, Verstappen Dries
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Academiejaar
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2024 (Academiejaar)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Delibereerbaarheid/tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor deliberatie/tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 234,00 uren

Volgtijdelijkheid

binnen trajectschijf 1 al minstens 60 studiepunten afgewerkt hebben EN binnen trajectschijf 2 al minstens 60 studiepunten afgewerkt hebben.

Korte omschrijving

Voor dit olod voert de bachelorstudent Hotelmanagement tijdens het gehele laatste academiejaar een individueel diepgaand onderzoek over een zelfgekozen onderwerp uit de brede hospitalitysector. De student voert dit onderzoek zelfstandig uit of in opdracht van en in samenwerking met een bedrijf. Tijdens het proces wordt de student begeleid door een lector van AP Hogeschool. Er worden ook een aantal onderzoekscolleges georganiseerd, waarop de student de gewenste onderzoeksvaardigheden aangeleerd worden.

Begincompetenties (tekst)

Je hebt basiskennis onderzoeks- en rapporteertechnieken.

Je hebt een goede kennis van het (zakelijk) Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk.

OLR-Leerdoelen (lijst)

Projectmanagement/duurzaamheid
De student heeft in zijn/haar onderzoek oog voor maatschappelijke kwesties op het vlak van onder andere ethiek en duurzaamheid.
De student stemt zijn/haar onderzoek af op de realiteit en noden van de hospitalitysector.
De student analyseert, denkt kritisch en houdt rekening met verschillende perspectieven.
Netwerk / internationaal
De student bouwt zijn/haar netwerk verder uit in de hospitalitysector in een internationale, interculturele en multidisciplinaire omgeving.
Communicatie / taalvaardigheid
De student rapporteert schriftelijk in zakelijke objectieve stijl in het Nederlands over een eigen uitgevoerd onderzoek.
De student schrijft meerdere zakelijke teksten in verscheidene talen over het eigen uitgevoerd onderzoek.
De student presenteert en verantwoordt het eigen onderzoek in correct Nederlands.
De student noteert feedback in beknopte verslagstijl en zet deze feedback om in de praktijk.
Informatieverwerking / ICT
De student hanteert passende onderzoeksmethode(n) om tot valide en betrouwbare resultaten te komen.
De student bakent een probleemstelling af en definieert onderzoeksvragen.
De student formuleert correct de resultaten van een eigen uitgevoerd onderzoek.
De student formuleert passende conclusies, aanbevelingen en beperkingen van een eigen uitgevoerd onderzoek.
De student verzamelt op kritische en objectieve wijze relevante onderzoeksgegevens en analyseert die in functie van vooraf bepaalde onderzoeksvragen.
De student selecteert en hanteert de best passende bronnen voor het eigen onderzoek en vermeldt de geraadpleegde bronnen correct volgens de actuele APA-regels.
Levenslang leren/reflectie
De student reflecteert de student kritisch over actuele ontwikkelingen, trends en/of nieuwe technologieën binnen de snel evoluerende hospitalitysector.

Leerinhoud

Op individuele basis een praktijkgericht onderzoek voeren dat relevant is voor de hospitalitysector.

De student past de stappen van een onderzoeksproces toe: probleemstelling, onderzoeksvragen, methodologie, bronnenstudie, dataverwerving en data-analyse, conclusies en aanbevelingen en ten slotte de schriftelijke en mondelinge rapportering van het onderzoek.

Studiematerialen (lijst)

(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.Verplicht
  • Auteur: lector

Onderwijsorganisatie

Werkvormen
Hoor- en/of werkcolleges12,00 uren
Individuele begeleiding4,00 uren
Werktijd buiten de contacturen218,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
Eerste examenperiodeOnderzoeksopdracht100,00onderzoeksproces, onderzoeksrapport en mondelinge verdediging
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeOnderzoeksopdracht100,00Onderzoeksrapport met mondelinge verdediging

Toetsing (tekst)

Details: zie studiewijzer.