Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Gezondheid en Wetenschap
Microbiology of Food S232359/3387/2425/1/89
Study guide

Microbiology of Food S2

32359/3387/2425/1/89
Academic year 2024-25
Is found in:
  • Bachelor of Nutrition and Dietetics, programme stage 1
This is a single course unit.
Study load: 3 credits
Teaching staff: Maes Githa
Languages: Dutch
Scheduled for: Semester 2
This course unit is marked out of 20 (rounded to an integer).
Possible deadlines for learning account: 15.03.2025 ()
Re-sit exam: is possible.
Possibility of deliberation/tolerance: This course unit is eligible for deliberation/tolerance according to the criteria as determined by the degree programme you are enrolled in.
Total study time: 78,00 hours

Prerequisites

There are no prerequisites for this course.

Learning outcomes (list)

quality and food safety
describes fermentation of food
describes the importance of sampling related to food production / processing
describes the pathological process of food-related micro-organisms
problem solving
knows basic concepts of microbiology
Specifies food own micro-organisms and pathogenic micro-organisms
describes the basic concepts and procedures of microbiology
describes the basic concepts and procedures of microbiology
describes the morphology, growth and lifestyle of bacteria, viruses
describes the growth parameters of micro-organisms
describes the pathological process of food-related micro-organisms
analyzes a microbial case
Recognizes and uses the taxonomic classification of microorganisms
Uses the medical/scientific terms specific to microbiology
explains the importance of probiotics and prebiotics for humans
classifies a given product with pro- and/or prebiotics or gives an example of pro- and/or prebiotics.

Educational organisation (list)

Learning Activities
Lectures and / or tutorials20,00 hours
Work time outside of contact hours58,00 hours

Evaluation (list)

Evaluation(s) for first exam chance
MomentForm%Remark
Eerste examenperiodeKnowledge and comprehension test during the examination series85,00Digitaal examen. Open en gesloten vragen. Gesloten boek. De vragen peilen naar kennis en toepassen van kennis en inzicht. Geen hulpmiddelen toegelaten. De totale examentijd voor deze kennis- en inzichtstoets bestaat uit de voorziene tijd voor deze toets plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus inbegrepen.
De totale examentijd voor deze kennis- en inzichtstoets bestaat uit de voorziene tijd voor deze toets plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus inbegrepen.
Eerste examenperiodeKnowledge and comprehension test permanently during class weeks (Permanent evaluation)15,00Beoordeling digitaal leerpad
Evaluation(s) for re-sit exam
MomentForm%Remark
2nd examination periodKnowledge and comprehension test during the examination series100,00Digitaal examen. Open en gesloten vragen. Gesloten boek. De vragen peilen naar kennis en toepassen van kennis en inzicht. Geen hulpmiddelen toegelaten. De totale examentijd voor deze kennis- en inzichtstoets bestaat uit de voorziene tijd voor deze toets plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus inbegrepen.
De totale examentijd voor deze kennis- en inzichtstoets bestaat uit de voorziene tijd voor deze toets plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus inbegrepen.