Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Gezondheid en Wetenschap
Professionalisering W7 3stp34080/3387/2425/1/15
Studiegids

Professionalisering W7 3stp

34080/3387/2425/1/15
Academiejaar 2024-25
Komt voor in:
  • Bachelor in de voedings- en dieetkunde, trajectschijf 4
    Keuzepakket:
    • Keuzepakket professionalisering
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Men kan dit opleidingsonderdeel niet volgen binnen een
  • examencontract (met het oog op het behalen van een creditbewijs).
  • examencontract (met het oog op het behalen van een diploma).
Co-titularis(sen): Aerts Ingrid, Vanherle Koen, Van Vlaslaer Veerle
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Mogelijke grensdata voor leerkrediet: 15.10.2024 (1ste semester)
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Delibereerbaarheid/tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor deliberatie/tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren

Volgtijdelijkheid

simultaan te volgen met Dietitian W7 EN simultaan te volgen met Dietetic skills W7 EN simultaan te volgen met Biomedische wetenschappen W7.

Korte omschrijving

De student bouwt doorheen de opleiding het Portfolio verder uit met (inter)nationale werkveldervaring, voorbereidend op de stage en bachelorproef.

De student krijgt de kans om eigen accenten te leggen en zijn vorming flexibel aan te vullen met actuele ontwikkelingen in het werkveld en de maatschappij.

OLR-Leerdoelen (lijst)

(zelf)reflectie
beslist over acties in functie van eigen professionele noden
documenteert zijn competentiewinst
evalueert het effect van de professionaliseringsacties in zijn functioneren
koppelt professionalisering aan de inschatting van de eigen competenties
probleemanalyse
organiseert en plant zijn professionaliseringstraject zodat dit haalbaar is.
internationale/interculturele focus
demonstreert het belang van de internationale en interculturele context van zijn vakgebied
ontwikkelt inzicht in internationale en interculturele aspecten van voeding
reflecteert over internationale/interculturele activiteiten
voert een internationaal/intercultureel geörienteerde activiteit uit (om eigen kennis en inzicht uit te breiden)

Leerinhoud

De student bepaalt zelf welke inhoud hij/zij geeft aan dit vak.
Hij staaft via reflectie wat zijn leerwinst is.
Het aantal uitgevoerde activiteiten dient minimum 78 uren (3 studiepunten) in beslag te nemen.
De student kan opteren om professionalisering in te vullen met een reeks van (inter)nationale activiteiten en navormingen. We voorzien een intern aanbod en bieden als ondersteuning een lijst met mogelijke externe activiteiten aan. We stimuleren de studenten om verder te kijken dan deze lijst. Bij elke activiteit noteert de student waarom hij de activiteit kiest en wat hij uit de activiteit leert (reflectie).
Vanuit de opleiding geven we suggesties, maar de invulling van dit vak is volledig de verantwoordelijkheid van de student, het is ‘levenslang leren’. Studenten kunnen kiezen uit ons aanbod, maar ook zelf activiteiten zoeken en suggesties doen via Digitap.
De student start met professionalisering in semester 3 en dient het digitap portfolio in op het einde van semester 7 – en voor de stage - in.

De student kan voor professionalisering (een wettelijk verplichte beroepsactiviteit van de diëtist) geen vrijstelling vragen op basis van reeds behaalde opleidingsonderdelen die in aanmerking komen voor professionalisering. De student kiest dan andere activiteiten om zijn competenties verder uit te breiden.

Het portfolio bestaat uit professionaliseringsactiviteiten van het huidige academiejaar en de twee voorgaande academiejaren.

Studiematerialen (tekst): Verplicht

Digitale cursus via de elektronische leeromgeving Digitap.

Nutritionele berekeningen gebeuren met de software Nutridiëtist. De leermiddelen bevatten de jaarlijkse licentie.

Onderwijsorganisatie

Afstandstraject
Hoor- en/of werkcolleges (afstandstraject)2,00 uren
Werktijd buiten de contacturen (afstandstraject)76,00 uren

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
Eerste examenperiodePortfolio100,00zie toetsing (tekst)
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodePortfolio100,00zie toetsing (tekst)

Toetsing (tekst)

De student haalt het opleidingsonderdeel Professionalisering als hij voor 78u werkveldervaring kan aantonen. De score wordt berekend als:
student bewijst 3 studiepunten: 12/20
student bewijst minder dan 3 studiepunten: 7/20
student bewijst minstens 4 studiepunten: 16/20
student bewijst minstens 5 studiepunten: 18/20

Het portfolio wordt opgevraagd voor evaluatie. Het nooit ter beschikking stellen van het portfolio zal leiden tot de code F ("Fail") voor het volledige opleidingsonderdeel.