Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Business en Recht
Basisprincipes management32194/3327/2425/1/40
Studiegids

Basisprincipes management

32194/3327/2425/1/40
Academiejaar 2024-25
Komt voor in:
  • Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang: 3 studiepunten
Co-titularis(sen): De Winne Tom
Onderwijstalen: Nederlands
Kalender: Semester 2
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).

Volgtijdelijkheid

Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.

OLR-Leerdoelen (lijst)

Je bent medeverantwoordelijk voor het voeren van een actueel, rendabel en efficiƫnt verhuur- en/of verkoopbeleid van de afdeling.
Je maakt een break-even analyse en berekent het break-even punt.
Je maakt een financieel plan en kasplanning op voor een afdeling.
Je omschrijft de facetten van total quality management voor afdelingsspecifieke activiteiten.
Je reflecteert over welke financieringstechniek te hanteren bij welke investering.
Je speelt in op de vraag van de markt.
Je informeert en adviseert de gast/klant, rekening houdend met de individuele wensen en behoeften, gebruikmakend van de actuele productkennis en gepaste verkooptechnieken.
Je leert in te spelen op de vraag van de klanten en op wat haalbaar is binnen het bedrijf.
Je formuleert advies over het bijsturen van een product/dienst gebaseerd op ontwikkelingen in het eigen vakgebied, beperkte marktstudies, een inschatting van de vraag en de wensen van de beoogde gasten/klanten en de vooropgestelde doelstellingen.
Je voert een investeringsanalyse uit voor een project.
Je plant en organiseert je eigen werk, je reflecteert over je functioneren en bent bereid om bij te leren.
Je optimaliseert de werking binnen de organisatie en weegt de voor en nadelen af.
Je realiseert duurzame oplossingen ten aanzien van problemen.
Je speelt in op de duurzaamheid zonder ten kosten te gaan van de kwaliteit.

Toetsing (lijst)

Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
MomentVorm%Opmerking
Eerste examenperiodeKennis- en inzichtstoets in de examenreeks50,00
Eerste examenperiodeVaardigheidstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie)50,00
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
MomentVorm%Opmerking
Tweede examenperiodeKennis- en inzichtstoets in de examenreeks50,00
Tweede examenperiodeVaardigheidstoets in de examenreeks50,00

Toetsing (tekst)

De totale examentijd bestaat uit de voorziene tijd plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus reeds inbegrepen.