Academiejaar
2025-26
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 1
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Titularis: Cuypers Maryse
Onderwijstalen: Engels
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I behandelt gepaste communicatie in het Engels in standaardsituaties in de logies-, restaurant- en cateringsector.
Het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels I bereidt voor op het uitoefenen van functies in de logies-, restaurant- en cateringsector die een zekere vaardigheid in het Engels vereisen in standaardsituaties, alsook op het olod Taal- & communicatievaardigheid: Engels II, dat een uitgebreidere taalbeheersing van het Engels vereist.
OLR-Leerdoelen (lijst)
OLR 11: Je communiceert met gasten, klanten, leveranciers en collega's vanuit een hospitality grondhouding. Je kan dit zowel schriftelijk als mondeling, met aandacht voor de diverse en meertalige context.
Je beantwoordt veel voorkomende vragen van gasten/klanten, collega's en leveranciers in het Engels (mondeling en schriftelijk) |
Je maakt in het Engels doeltreffend afspraken met zijn collega's en leveranciers (mondeling en schriftelijk) |
Je noteert in helder Engels informatie uit gesprekken in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector |
Je verstuurt en beantwoordt in helder Engels e-mails over standaardonderwerpen uit de logies-, restaurant- en cateringsector |
Je vertaalt de aangeleerde Engelse woordenschat uit de logies-, restaurant- en cateringsector naar het Nederlands en vice versa. |
Je voert in het Engels gesprekken (telefonisch en face-to-face) in standaardsituaties uit de logies-, restaurant- en cateringsector |
Leerinhoud
- De Engelse taal inoefenen om mondeling te communiceren in standaardsituaties
- Gasten altijd op een respectvolle en beleefde manier behandelen in het Engels
- Standaarddialogen met gasten begrijpen en op een gepaste manier vragen beantwoorden in het Engels
- Standaard zakelijke brieven en e-mails schrijven en lezen
Studiematerialen (lijst)
(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.VerplichtStudiematerialen (tekst): Verplicht
- Cobuild Key words for Hospitality (op Digitap)
Studiematerialen (tekst): Aanbevolen
- Cobuild Key words for Hospitality (on Digitap)
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | schriftelijk + mondeling |
Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie) | 50,00 | schriftelijk + mondeling |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
Moment | Vorm | % | Opmerking |
Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 100,00 | schriftelijk + mondeling |
Toetsing (tekst)
- Permanente evaluatie: 50%
- Examen: 50%
De totale examentijd bestaat uit de voorziene tijd plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus reeds inbegrepen.