Academiejaar
2025-26
Komt voor in:
- Graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement, trajectschijf 2
Dit is een enkelvoudig opleidingsonderdeel.
Studieomvang:
3 studiepunten
Titularis: Cuypers Maryse
Onderwijstalen: Engels
Kalender: Semester 1
Dit opleidingsonderdeel wordt gequoteerd op 20 (tot op een geheel getal).
Volgtijdelijkheid
Op dit opleidingsonderdeel is er geen volgtijdelijkheid van toepassing.
Tweede examenkans: wel mogelijk.
Tolereerbaarheid: Dit opleidingsonderdeel komt in aanmerking voor tolerantie onder de voorwaarden van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven.
Totale studietijd: 78,00 uren
Korte omschrijving
Het olod Taal en communicatievaardigheden: Engels II behandelt het efficiënt kunnen communiceren op een hoger niveau in het Engels in een uitgebreide waaier aan situaties specifiek in de hotelwereld.
Het olod Taal en communicatievaardigheden: Engels II bereidt je voor in het opnemen van functies specifiek in de hotelwereld die een degelijke vaardigheid in het Engels vereisen.
OLR-Leerdoelen (lijst)
OLR 14: Je coördineert het onthaal en de verhuur/verkoop van producten en diensten in afstemming met de verschillende afdelingen en zet daarbij meerdere talen in.
| Je antwoordt gepast in het Engels op verschillende klachten van hotelgasten in nagebootste praktijksituaties. |
| Je beantwoordt vlot in het Engels mogelijke vragen van hotelgasten. |
| Je beantwoordt vragen over gelezen Engelse informatie en teksten in verband met de hotelwereld. |
| Je communiceert efficiënt in het Engels in verschillende specifieke situaties uit de hotelwereld. |
| Je communiceert in Engels bij de uitvoering van dagelijkse taken. |
| Je schrijft een correcte e-mail naar mogelijke gasten in het Engels. |
| Je voert op een vlotte manier een telefoongesprek in het Engels in een nagebootste hotelsituatie. |
Leerinhoud
- De Engelse taal inoefenen om op een eenvoudige manier mondeling te kunnen communiceren.
- Gasten altijd op een respectvolle en beleefde manier behandelen in het Engels.
- Conversaties met hotelgasten begrijpen en op een gepaste manier vragen beantwoorden in het Engels.
- Zakelijke brieven en e-mails kunnen schrijven en lezen.
Studiematerialen (lijst)
(Cursus)materiaal op de elektronische leeromgeving Digitap.VerplichtStudiematerialen (tekst): Verplicht
Hotel and Catering Milestones: Engels voor het Hotel-en restaurantwezen. Intertaal
Toetsing (lijst)
Evaluatie(s) voor de eerste examenkans
| Moment | Vorm | % | Opmerking |
| Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 50,00 | schriftelijk examen |
| Eerste examenperiode | Vaardigheidstoets permanent tijdens de lesweken (Permanente evaluatie) | 50,00 | toetsing tijdens lesweken van zowel schriftelijke als mondelinge vaardigheden |
Evaluatie(s) voor de tweede examenkans
| Moment | Vorm | % | Opmerking |
| Tweede examenperiode | Vaardigheidstoets in de examenreeks | 100,00 | schriftelijke en mondelinge vaardigheden |
Toetsing (tekst)
De totale examentijd bestaat uit de voorziene tijd plus ¼ extra examentijd voor alle studenten. De extra examentijd als individuele aanpassing is hierbij dus reeds inbegrepen.